PLENKOVIĆ STIGAO NA MJESTO POŽARA: ‘Ovo je najveći požar ovog ljeta u Hrvatskoj, a u zadnjih šest godina nije izgorjelo ovoliko kuća’

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Premijer Andrej Plenković u srijedu je s ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem, ministrom obrane Mariom Banožićem te potpredsjednicom Vlade Anjom Šimpragom stigao u Zaton. Zahvalio je vatrogascima te je istaknuo kako će se dežurati tijekom noći i paziti da se požar ne proširi. Naglasio je kako je u Hrvatskoj jako dobro ustrojen sustav civilne zaštite.

“Došli smo u Zaton, imali smo sastanak s gradonačelnikom, županom, županijskim vatrogasnim zapovjednicima, gradskim zapovjednikom, predstavnicima vojske i civilne zaštite”, istaknuo je premijer.

“Dobili smo prve informacije o razmjerima šteta ovog velikog požara. Uništeno je između 10 i 20 kuća, nema ljudskih žrtava, nitko nije ozlijeđen, sve službe su na terenu. U zadnjih šest godina nismo imali situaciju da je izgorjelo ovoliko kuća. Sve snage su na terenu, u pripravnosti su ostale”, dodao je predsjednik Vlade.

“Tu su danas bila tri kanadera, radili su koliko su god mogli. Ne mogu letjeti po noći. Hrvatska ima šest kanadera od čega su dva na remontu. Pilota ima dovoljno”, kazao je o vatrogascima.

“Ovo je najveći požar ovog ljeta u Hrvatskoj”, istaknuo je.Facebook Comments

Loading...
DIJELI