PLENKOVIĆ SPUSTIO BENČIĆ PA DOBIO NEOČEKIVAN ODGOVOR: ‘To vas je prijatelj Orban naučio!’

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

U Saboru se danas održavalo aktualno prijepodne tijekom kojeg su zastupnici postavljali pitanja članovima Vlade.

Svoje pitanje je zastupnica Možemo Sandra Benčić postavila premijeru Andreju Plenkoviću.

Premijera je pitala postoji li motivacija da se oteže s izborom predsjednika Vrhovnog suda?

Plenković je svoj odgovor započeo napominjući da je Benčić prije bila aktivistica.

“Poštovana zastupnice Benčić ja uživam gledati kako NGO aktivizam transformiran u politiku i popraćen medijima ide uvijek na najgori mogući scenarij. Od kud vam da imamo nešto protiv suca Dobronića. Ksenija Turković bila je prvi izbor i nije izabrana ne zato što je ja kao netko iz kuta parlamentarne većine nisam htio, nego zato što netko nije htio predložiti tu kandidatkinju. Bivša prorektorica Sveučilišta u Zagrebu i profesorica materijalnog prava, svi bi bili za nju, izglasali bi je na proljeće već. Ovo ne bi bio problem.



Ali netko nije htio poštivati proceduru. Ovo da bi imputirati, ja nisam ni primijetio da je to Dobronić rekao. Pitao sam kolege i neke druge pravnike. Pa nije valjda jedina stvar da se donese presuda u jednom predmetu, da je to jedina po kojoj netko treba biti predsjednik Vrhovnog suda. Da li je neki drugi kandidat bio lošiji, ili zašto 2013. godine kada se Hervatin kandidirao po treći put, tada Vrhovni sud nije bio ‘boys club’. Dosta mi je imputiranja da je pravosuđe HDZ-ovo”, odgovorio joj je Plenković.

Međutim, Benčić mu nije ostala dužna.

“Drago mi je da uživate u mojim pitanjima, a ja uživam u vašim odgovorima. Pitam vas o Agrokoru, a vaš odgovor je NGO aktivizam, gdje je aktivizam nešto loše. To vas je prijatelj Orban naučio. Upravo ste tri minute obrazlagali zašto Dobronić ne valja. Vaš cilj je spriječiti reviziju nagodbe u slučaju Agrokor i zato Dobronić neće biti predsjednik Vrhovnog suda jer je pokazao da može donositi teške odluke u teškim trenucima”, kazala je Benčić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI