PLENKOVIĆ SE SASTAO S PREDSJEDNICOM EUROPSKE KOMISIJE: Hrvatska će dobiti šest milijardi kuna

Foto: Twitter

Premijer Andrej Plenković se nakon sastanka s predsjednicom Europske komisije Ursulom von der Leyen pohvalio kako vrlo skoro očekujemo isplatu prvih 6 milijardi kuna iz Europske unije za provedbu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (NPOO).

Riječ je o golemom novcu koji je Ursula von der Leyen ispred Europske komisije odobrila još u srpnju ove godine. Ukupan iznos koji bi Hrvatska trebala dobiti na osnovu NPOO-a jest 6,3 milijarde eura. Ako bude sve prema planu, to bi Hrvatskoj dalo povećanje od 2,9 posto BDP-a i stvorilo 21 tisuću radnih mjesta.

Plenković i von der Leyen su u Ateni prodiskutirali o pandemiji covida-19, obnovi od potresa, uvođenju eura u Hrvatskoj i ulasku Hrvatske u Schengen, napisao je premijer Plenković u svojoj objavi na Twitteru.

Premijer Plenković se nalazi u Ateni na samitu EU MED9 koja okuplja mediteranske zemlje, Španjolsku, Portugal, Francusku, Italiju, Grčku, Cipar i Malta, a kojima će se pridružiti i Hrvatska i Slovenija.

Plenković se tim povodom sastao i s domaćinom sastanka, grčkim premijerom Kiriakosom Micotakisom. Pričali su o gospodarskoj suradnji, a jedna od tema je obnova razgovora o strateškom partnerstvu grčke zrakoplovne kompanije Aegean s Croatia Airlinesom.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI