PLENKOVIĆ SE POHVALIO DA SMO PREŠLI 50 POSTO PROCIJEPLJENOSTI: ‘Pozivam sve koji se dvoume – cijepi se!’

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković na svom Twitter profilu je u petak podijelio podatak da je Hrvatska prošla 50 posto cijepljenog odraslog stanovništva.

“Dosad je najmanje jednom dozom cijepljeno 1.691.778 odraslih u Hrvatskoj, (više od 50%). Cjepivo najbolje štiti od teškog obolijevanja od covida-19. Vlada je osigurala dovoljno cjepiva za sve. Diljem svijeta cijepljeno je 2,5 milijarde ljudi. Pozivam sve koji se dvoume – cijepi se!”, napisao je Plenković.Premijer je već u nekoliko navrata isticao da nije zadovoljan interesom građana za cijepljenje te da je očekivao da će brojka onih koji su se cijepili biti veća.

Plenković i ministri Vili Beroš te Davor Božinović često u svojim javnim nastupima koriste priliku da naglase koliko je važno cijepiti se.

HZJZ je ranije objavio da je u četvrtak 19. kolovoza broj ukupno utrošenih doza dosegao 3.200.638.

1.691.778 osoba cijepljeno je prvom dozom, uključujući doze sa statusom nepoznato, a od njih je 1.508.860 cijepljeno s dvije doze. Cijepljeno je 41,69% ukupnog stanovništva odnosno 50,10% odraslog stanovništva.

“Svaka druga odrasla osoba u Hrvatskoj učinila je pozitivan iskorak te se cijepila. Za očuvanje svog osobnog zdravlja i života kao i zdravlja i života svojih sugrađana, svaki drugi građanin Hrvatske primio je najmanje jednu dozu cjepiva. Svatko tko je cijepljen, tom nesebičnom gestom pridonio je zdravlju, sigurnosti, očuvanja života, očuvanju bolničkog sustava, očuvanju radnih mjesta kao i turističkoj sezoni. Zahvaljujem građanima koji su se odazvali na cijepljenje kao i zdravstvenim djelatnicima koji su odradili veliki posao. Nastavljamo dalje”, rekao je ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI