PLENKOVIĆ SE OBRUŠIO NA POLITIČKE PROTIVNIKE S DESNICE: ‘Prosvjed nije uspio… Ovo je bio tsunami mržnje’

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

U središnjici HDZ-a održala se sjednica šireg Predsjedništva stranke. Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković osvrnuo se na paket mjera koji je Vlada donijela za pomoć građanima i gospodarstvu.

“Raspravili smo paket mjera koji je Vlada donijela u četvrtak. Svi su ga podržali i složili se daj sveobuhvatan, snažan i pravedan i da je ostvario sve ključne ciljeve koje smo prošlog tjedna najavili”, izjavio je Plenković.

Također je dodao da “Vlada kao i uvijek do sada intervenira pravodobno i snažno. Mi ćemo voditi računa da bude dovoljno energenata, struje, plina i naftnih derivata i hrane, prema tome, proći ćemo kroz ovu jesen i zimu s ovakvim paketom mjera nego što bi bilo bez njih”.

Premijer se osvrnuo i na subotnji prosvjed ispred sjedišta HDZ-a: “Nije uspio. Prosvjed nije uspio unatoč mržnji koja se već dugo vremena širi. Ovo je bio tsunami mržnje”.

“Most i Domovinski pokret su pokazali o kakvim opcijama se radi. Na te prosvjede dolaze pripadnici paramilitarnih opcija koje dolaze s improviziranim molotovljevim koktelima koje očito žele baciti na policiju”, osudio je političke protivnike s desnice.



Plenković je također ocijenio da “u našem društvu postoje grupe koje žele koristiti silu da zbace vlast. Ponavlja se obrazac koji smo vidjeli prije dvije godine. Očito je da se ne može ovo mlada osoba sama napraviti”.

Zahvalio je strankama koje su osudile čin nasilja.

“Ovaj problem je puno širi, o njemu se moraju očitovati i policija i agencije da javnost vidi što se događa. Ovo je jedna mržnja u kojoj sudjeluju i mediji”, zaključio je predsjednik HDZ-a.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI