PLENKOVIĆ SE ISPRSIO U BUČI! Zagreb će u listopadu biti domaćin donatorske konferencije o razminiranju u Ukrajini

Foto: Guliver/AP Photo/Geert Vanden Wijngaert

Premijer Andrej Plenković najavio je u petak tijekom svog govora na sastanku na vrhu “Buča – odgovornost Rusije za zločine u Ukrajini” u Kijevu da će Zagreb u listopadu biti domaćin Međunarodne donatorske konferencije o humanitarnom razminiranju u Ukrajini.

Plenković je naglasio kako Hrvatska od početka invazije diplomatski, financijski, humanitarno i vojno pomaže Ukrajini te će tako nastaviti činiti “dokle god je to potrebno”.

“Nastavit ćemo podupirati Ukrajinu u postupcima pred Međunarodnim sudom pravde i Europskim sudom za ljudska prava”, rekao je premijer, dodajući kako Zagreb već pomaže Kijevu kroz mehanizam Savjetodavne skupine za teške zločine (ACA)

“S obzirom na naše jedinstveno iskustvo, Hrvatska je spremna i sposobna podijeliti svoju ogromnu ekspertizu, od oporavka i obnove, psihološke podrške žrtvama rata do procesuiranja ratnih zločinaca, rehabilitacije ratnih veterana”, istaknuo je i obećao da će Zagreb pomoći Kijevu u razminiranju.

“Drago mi je da ćemo s Ukrajinom organizirati i biti domaćini Međunarodne donatorske konferencije o humanitarnom razminiranju u Ukrajini u Zagrebu u listopadu ove godine”, najavio je Plenković.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI