PLENKOVIĆ SE HVALIO PAKETOM MJERA POMOĆI PRED NOVINARIMA: ‘Neću prihvatiti da nam svaka šuša zalijepi tuđe grijehe’

FOTO: Robert Fajt / CROPIX

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je da je paket mjera završen i da su članovima Predsjedništva predstavljene njegove konture.

Plenković je izjavio da su razgovarali o velikoj aferi u kojoj je INA oštećena za više od milijardu kuna, a zatim je istaknuo je da se radi o kriminalu pojedinaca te da nema nikakvog političkog pokroviteljstva.

Također je kazao da je “nadzor koji je trajao sve ovo vrijeme je imao puni efekt. Jedna dimenzija je kazeneno-pravna koja će ići svojim tijekom, druga je upravljačka, Uprava više nema naše povjerenje. Što se tiče treće, političke dimenzije, oporba pokušava profitirati na ovoj aferi”.

“Imamo nultu toleranciju na korupciju i suzbijanje korupcije će se nastaviti bez obzira na ime i prezime i stranačku pripadnost. Naravno da ćemo otkloniti sve ove oporbene inicijative bez obzira na njihove performanse”, nadmeno je odvatio Plenković.

Kazao je i da će u četvrtak izaći s paketom mjera: “Danas smo iznijeli konture mjera koje se tiču cijena struje plina, koje će limitirati cijene određenih proizvoda, koje će omogućiti da Hrvatska i građani prođu tako da imao dovoljno struje i plina i da mogu to financijski iznijeti. Neću govori o detaljima plana, predstavit ćemo javnosti to u četvrtak”.



Najavio je subvencije za cijenu plina i struje te zamrzavanje cijena nekih proizvoda.

Poručio je da će biti obuhvaćeni svi koji trebaju biti, ali nije htio detaljno otkrivati prije nego što mjere prođu još jedan krug konzultacija.

Smatra da “nema razloga za paniku, mjere će biti snažne i sveobuhvatne, kao što je i svaka naša intervencija u proteklih šest godina bila na korist građana i gospodarstva”

Također je rekao da će troškovi za proračun biti znatni, ali ne toliko koliko su bili za mjere pomoći u razdoblju pandemije COVID-a 19.

Za članove HDZ-a upetljane u aferu oko INA-e rekao je da su ih osramotili i nanijeli im štetu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI