PLENKOVIĆ SA SJEDNICE VLADE: Ostao potpuno nijem na prijetnji sindikata štrajkom! ‘Covid mjere su ukinute, situacija je za povratak u normalan život’

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Premijer Andrej Plenković i ministri okupili su se na redovitoj sjednici Vlade u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici.

Uvodnu riječ kao i svaki put imao je premijer Plenković. Odmah na početku osudio je napad u ukrajinskom gradu Kramatorsku za koji kaže da je strašan zločin. Još jedan je to dokaz brutalne agresije na Ukrajinu”, poručio je Plenković.

Osvrnuo se i na put u Mostar.

“Izrazili smo želju da i dalje snažimo svoju poziciju u BiH te da pomažemo BiH u procesu reformi i procesu puta u EU. Kuća se gradi od temelja, a temelji su najbitniji kad su pošteno stavljeni”.

Kometirao je i ukidanje koronamjera koje na snagu stupaju u ponoć.



“Jedna od ključnih tema ovih dana je i ukidanje mjera. Stožer je procijenio da su se stekli uvjeti za znatno relaksiranje dosadašnjeg režima mjera. Praktički smo sada u situaciji da, osim posebnih režima u zdravstvenim i socijalnim ustanovama te uz preporuke, ali ne obvezu nošenja maski u zatvorenim prostorima, se polako dolazi u situaciju da se život vraća u normalni tijek aktivnosti, što je dobro. Ipak trebamo zadržati oprez, covid-19 je još tu”, kazao je Plenković.

O pregovorima sa sindikatima i njihovim zahtjevima i spominjanju štrajka premijer nije ništa komentirao tek je kazao da su u tijeku pregovori sa sindikatima javnih službi, ali o njihovu zahtjevu nije rekao niti riječ.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI