PLENKOVIĆ PRED SKORIM OTVARANJEM PELJEŠKOG MOSTA: ‘Hrvatska ostvaruje svoj suverenistički potez i izrazito smo ponosni na to’

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković u ponedjeljak se osvrnuo na skoro otvaranje Pelješkog mosta. Iz Mostara je poručio kako se time ostvaruju veze Hrvatske i BiH te je napomenuo kako su “izrazito ponosni” na ovaj suverenistički potez.

“Hrvatska ostvaruje svoj suverenistički potez kojim povezuje teritorij i izrazito smo ponosni na to”, kazao je.

“Projekt je smišljen da protok ljudi i roba kroz Neum bude manje opterećen nego što je bio do sada”, kazao je oko veza između Hrvatske i BiH.

“Svi su pozvani. Branitelji su tu. Prvi koji će preći most će biti bajkeri 1. i 4. gardijske brigade, a branitelji Dubrovnika su svi uključeni”, komentirao je otvorenje.

Osvrnuo se i na predsjednika Republike Zorana Milanovića.



“Meni se čini za ovog koji ne zna da je dobro biti u Europskoj uniji, jer on ne zna koje su koristi, pa zaboravlja da su most i pristupne ceste koštale 526 milijuna eura. Da je 357 milijuna eura bespovratnih sredstava dala EU. Dijelom ovi Šveđani i Finci su dali novac. Oni su sufinancirali Pelješki most da mi to ne bi zaboravili”, rekao je premijer.

Plenković je u ponedjeljak komentirao i liječničke plaće.

“Povećali smo plaće liječnicima medicinskim sestrama i drugom zdravstvenom osoblju. Mi smo dali toliko zdravstvu da ne vidim nikakav problem. Pogotovu ne ja koji je davao maksimalno. Svi žele imati više. Dapače! Ima neki koji kažu da je i moja plaća male. Ali šutim na to”, istaknuo je.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI