PLENKOVIĆ POTRESNO S MJESTA SUDARA VLAKOVA: ‘Poginuli su i naši i strani državljani, moguće je da ima još unesrećenih’

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Premijer Andrej Plenković stigao je na mjesto nesreće kod Novske, gdje ima više smrtno stradalih i ozlijeđenih. U njegovoj su pratnji ministri Butković,  Božinović, Vili Beroš, Marin Piletić.

Plenković je oko 1 ujutro stigao u Društveni dom naselja, on i ministri su  održali sastanak sa svim žurnim službama.

“Nalazimo se u Novskoj, predjelu Rajić gdje je došlo do željezničke nesreće i gdje je vlak na relaciji Vinkovci – Novska naletio na teretni vlak koji je stajao. Tu je prema sadašnjim podacima smrtno stradalo 3 ljudi, 11 je ozlijeđeno. Oni su prevezeni u Pakrac, N. Gradišku i Slavonski brod. Ima i teže ozlijeđenih, ali prema informacijama liječnika u ovom trenu nije životno ugrožen”, rekao je premijer Plenković.

“Teretni je vlak stajao, utvrdit će se je li kvar. Prema podacima, troje je mrtvih, a 11 ozlijeđenih, ali nitko nije životno ugrožen”, kazao je premijer te dodao da se ne zna ima li drugih stradalih.

“Nekoliko osoba su hrvatski državljani, a nekoliko stranih”, izražavamo sućut obiteljima poginulih, izražavamo žaljenje da se ovako nešto dogodilo. Obitelji će dobiti te podatke od Crvenog križa u Novskoj.” Utvrdit će se razlozi nesreće.



“Budući da je riječ o lokalnoj liniji, on staje na puno stanica. Nesrfeća se dogodila desetak minuta prije krajnje destinacije. Za sad nemamo drugih informacija”, rekao je Plenković odgovarajući na pitanje radi li se i o migrantima.

Bilo je 13 putnika u putničkom vlaku, a jedna osoba u vlaku koji je stajao.

“Vlak je dolazio iz Šida. Usred noći se ne može procijeniti kojom brzinom je išao vlak”, kazao je Plenković te nije htio spekulirati istinitost da je strojovođa prošao preko crvenog.

“Prema onome što smo čuli, imaju period od 15-ak minuta da poprave kvar, ali ne želim spekulirati. Sve ćete čuti detaljno”, rekao je te pohvalio žurne službe.

“Postoje indicije o smrtno stradalim osobama, ali kad se pouzdano utvrdi o kome je riječ, objavit će se”, dodao je.

“Ja sad kao predsjednik Vlade i ministrima i gradonačelnicom došli smo vidjeti, službe su brzo reagirale. Zahvaljujem svima koji su pomogli. U ovom trenutku ne možemo o detaljima”, rekao je Plenković.

 

Podsjetimo, najmanje dvije osobe poginule su u sudaru putničkog i teretnog vlaka koji se oko 21 i 30 sati dogodio između Novske i Rajića.

Akcija spašavanja još uvijek traje. Prema posljednjim informacijama najmanje je troje mrtvih i više od 10 ozlijeđenih. Strahuje se da bi poginulih moglo biti još

Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je da ima više poginulih i ozlijeđenih, koji se prebacuju u bolnice u Novoj Gradiški i Sisku.

 

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI