Plenković: Poštujem predsjednika. Čini mi se da ga je netko doveo u zabludu

Tomislav Kristo/Cropix

Za verbalne prijepore s predsjednikom Milanovićem je rekao da mu se čini kako je predsjednika netko od njegovih suradnika dezinformirao i doveo u zabludu. “Siguran sam da on sam od sebe ne bi nikad takvo nešto kazao”, ustvrdio je Plenković.

Pri tome je podsjetio na predsjednikove izjave o jazavcu iz njegovog ureda koji u noćnim satima piše komentare na Twitteru protiv te o yutelovu školi.

“Pretražili sve u Vladi i nitko nije našao ni tvit ni jazavce u Banskim dvorima. Pretpostavljam da je mislio na moje suradnike. Provjeravali su i je li netko završio školu Yutela…Nema nikakvih podataka čak ni tragova da netko ima yutelovu školu, a izgleda da čak ni te škole nije bilo”, rekao je Andrej Plenković za RTL. Dodao je da Milanović učestalo i ničim izazvan spominje članove obitelji drugih političara i sasvim nevezanog konteksta.

To učestalo spominjanje članova obitelji nikako, kaže, ne može povezati s realnošću niti s nekakvim normalnim komunikacijama između političara niti njega kao jedne od institucija. Rekao je i da u tom prijeporu nema ničeg osobnog.

“Mi smo tu kao predsjednik Vlade i predsjednik Republike. Osobnog nema baš ničega. I baš zbog toga što moramo raditi ključnu distinkciju argumentima pa i u izričaju svakoga od nas, nećemo prihvatiti da je to nekakva ‘igra u pješčaniku zaigranih političara u dječačkoj fazi’.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI