Plenković postavio protupitanje o štrajku: ‘Koji je to točno iznos kuna koji zaslužuje cirkularni štrajk?’

Ivan Peric/Cropix

Premijer Andrej Plenković boravio je u Osijeku, iz kojega je ponovno komentirao štrajk u školama, kao i stanje u koaliciji i u HDZ-u, prenosi N1.

Upitan može li štrajk učitelja srušiti Vladu, Plenković je kazao kako se ne radi o međusobno povezanim stvarima.

“Mi razgovaramo i sa sindikatima i s našim koalicijskim partnerima“, rekao je Plenković, ponovivši da su u mandatu njegove vlade plaće u državnom i javnom sektoru porasle za 11,5 posto, a prosječna plaća za 840 kuna.

Istaknuo je i da je Ministarstvo znanosti i obrazovanja od 2016. do 2019. godine dobilo tri milijarde kuna. “Ako nekome u tri godine date tri milijarde, onda je to bitan resor“, rekao je Plenković.

Novinari su ga upitali i za njegovu sarkastičnu izjavu s jučerašnje konferencije za novinare, na kojoj je rekao da bi najbolje bilo svima 100 posto dići plaće, Plenković je rekao da je nekako morao poslati poruku te da su u mandatu ove Vlade unaprijeđeni svi ekonomski aspekti.



“Što je poanta? Ne radi se o sarkastičnosti. Svi bi mi povećali plaće, ali ako se daje kontinuirano, treba i to sagledati i uvažiti. Koji je to točno iznos kuna koji zaslužuje cirkularni štrajk? Malo mi to djeluje kapriciozno“, rekao je Plenković, dodavši da koeficijent složenosti poslova, čije povećanje traže sindikati, nije predmet pregovora između sindikata i Vlade, ponovivši da to znači da nema pravne osnove za štrajk.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI