PLENKOVIĆ POSLAO OŠTRU PORUKU: ‘Pa to je uvreda za sve zastupnike i nas iz HDZ-a!’

Screenshot/ Nova TV

Održana je sjednica Predsjedništva HDZ-a a nakon nje pred novinare je izašao premijer Andrej Plenković.

“Osvrnuli smo se na političku situaciju, aktualni sat i početak Sabora idućeg tjedna. Ankete koje su jučer objavljene – najsnažnija smo stranka, to reflektira sve aktivnosti koje su poduzete. Očuvanje radnih mjesta, rast plaća, stvaranja preduvjeta za turističku sezonu koja je bila uspješna, pogotovo 2019. godine i sve ostalo što je zaslužno za naš uspjeh” kazao je Plenković i poželio sve najbolje školarcima i naglasio kako će učiniti sve da ova školska godina bude što normalnija.

Ono što ga kazao je raduje je da je turistička sezona bila odlična i da je HDZ vodeća stranka u anketama.

Najavio je također da će se u srijedu će se održati sastanak s bankama u 10 sati gdje će se tražiti rješenja za prešutna prekoračenja.

Komentirao je i previranja u Domovinskom ratu i SDP-u.



“Sve što se zbiva unutar SDP-a i DP-a je tema koju su nametnuli neki akteri, komentatori, političari i mediji koji su van HDZ-a. Nitko drugi iz HDZ-a ni ja niti u jednom jedinom trenutku niti između redaka nije rekao da će razgovarati s nekim da se povećava parlamentarna većina”, kaže premijer i dodaje:

Nikakva nevidljiva ruka nije destabilizirala DP-a ili dovela do raspada saborskog kluba SDP-a. To je čak uvredljivo za nas koji o tome ne pomišljamo, a i za saborske zastupnike. Ako netko svojom voljom kaže ja bi podržao taj zakon, to je sasvim u redu. Da ćemo mi nekoga ići tražiti dozivati, to se ne događa”, kaže Plenković

Vruća tema je i izbor predsjednika Vrhovnog suda.

“Mi ćemo stav sudaca primiti na znanje, nakon rasprave u četvrtak i javnost će se upoznati s kandidatima, pa i sa sucem Dobronićem. Dopustimo da nadležni odbor za pravosuđe obavi saslušanja kandidata”, kazao je premijer.

Ponovno je pozvao sve ljude da se cijepe.

“Nisam siguran da bi cijepljenje u ljekarnama znatno povećalo broj cijepljenih, ali ako i to može pomoći, zašto ne?” upitao se Plenković.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI