PLENKOVIĆ PORUČIO PROSVJEDNICIMA KOJI DOLAZE PRED KUĆE: ‘Svi ti cirkusi su nepotrebni’

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković sudjelovao je u subotu na konferenciji “2. Dani poljoprivrede, ribarstva i šumarstva” u hotelu Sheraton Zagreb.

S njima je bila i ministrica poljoprivrede Marija Vučković koja je komentirala rast cijena goriva.

“I poljoprivrednicima i ribarima se sufinancira trošak goriva. Sektor stočarstva je najpogođeniji”, rekla je ministrica.

Premijer je komentirao odluku Vlade da se ograniče cijene goriva.

“Svi razgovori s kolegama u EU svode se na temu što se radi s plinom, strujom, koje se mjere poduzimaju. Glede plina i struje stabilni smo. Glede cijena naftnih derivata, tržište nam određuje cijenu goriva u potpunosti. Procijenili smo kao Vlada ako smo prebrodili najveću zdravstvenu i financijsku krizu u proteklih 600 dana bez vala otpuštanja, stečajeva itd., nećemo dopustiti dođe do pada standarda građana zbog cijene energenata. Prvo se osjeća cijena goriva i dizela, reagirali smo munjevito, mislim da smo zatekli sve koliko smo brzo donijeli odluku. Ako se stvar bude smirivala, imamo mjere za ići nazad, ako ne, imamo dodatne alate za kalibriranje cijena.”



“Proizvođači plina i nafte dižu cijene ovisno o tome kakva je situacija s HDZ-om, isključivo radi toga se događa. Da nije HDZ-a ne bi narasle cijene nigdje, ni u SAD-u, ni u Europi”, dodao je sarkastično.

Dotaknuo se i prosvjeda pred domovima članova Stožera.

“Svi ti cirkusi su nepotrebni u situaciji kad je Vlada djelovala odgovorno, fino, osjetljivo dok su druge države mjesecima zatvarale sve. Ne vidim koji je to trenutak koji nekoga pikne da on sad mora ići kod Beroša ili Markotić doma, ništa mi od toga ne djeluje racionalno.”

“Do terorističkog napada lani, mi smo svi bili na izvolite. Gdje su to bile dramatične barikade? Mi smo mala, kulturna zemlja, nismo mi divlji. Nije hrvatski narod nasilan, nisam to primijetio, ovo su iznimke. Ima puno gorih situacija”, kazao je premijer.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI