PLENKOVIĆ PONOSAN NA SVOJ RAD: ‘Moj je najvažniji zadatak bio spriječiti socijalnu frakturu’

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Predsjednik Vlade Andrej Plenković na Svjetskom ekonomskom forumu u Davorsu rekao je kako je u zadnjih dvije i pol krizne godine imao zadatak spriječiti “socijalnu frakturu“. Dodao je kako se globalna agenda u potpunosti promijenila zbog pandemije i rata u Ukrajini.

“Moj je najvažniji zadatak bio spriječiti socijalnu frakturu“, izjavio je premijer Plenković.

“Vlada je isplaćivala u jednom trenutku plaće za 700 tisuća ljudi u privatnom sektoru i morala je intervenirati kako bi se smanjile posljedice rasta cijena energenata u posljednje vrijeme”, dodao je Plenković.

“Sada građani mogu osjetiti zašto država postoji u krizi i zašto je EU dobra i koristi građanima kada ju najviše trebalo“, nastavlja.

Istaknuo je i da je otvaranjem LNG terminala na Krku “potpuno promijenjen manevarski prostor u kontekstu ovisnosti o ruskim energentima ne samo za Hrvatsku, nego i za Srednju Europu”.



Inače, Plenković je sudjelovao na panelu “Gospodarska željezna zavjesa: Scenariji i njihove implikacije“. Uz njega, govorio je i Ray Dalio, koji ističe kako bi se zapadna društva, pogotovo američko, mogla suočiti s “nepremostivim“ razlikama između ideoloških tabora koje bi mogli u pitanje dovesti priznavanje legitimiteta izbora.

“Sasvim je zamislivo da postane neprihvatljivo poslovati u Kini“, kazao je.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI