PLENKOVIĆ OSUDIO POVEZIVANJE S NDH: ‘Svako povezivanje današnje Hrvatske s ustaškim režimom i poricanje zločina je povijesno netočno, za Hrvatsku štetno, a za našu vladu neprihvatljivo’

Screenshot/N1

Hrvatska Vlada u četvrtak održava svoju 113. sjednicu.

Na sjednici se, među ostalim, govori o aktualnom stanju vezanom za potres.

Ranije je ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivan Paladina održao konferenciju na kojoj je predstavljen plan ubrzanja obnove nakon potresa.

“To je važno i za njega i druge resore koji su dobili zadatak da ubrzaju proces”, rekao je premijer Andrej Plenković o održanoj sjednici.

Dodao je kako se “intenzivira provedba Nacionalnog plana oporavka i otpornosti”.Osvrnuo se i na obilježavanje Svjetskog dana Roma.

Osudio je NDH i povezivanje NDH s današnjom Hrvatskom.

“NDH je bila fašistička, totalitarna država trajno obilježena zločinima i terorima. Ona je, nažalost, dio naše povijesti na koju trebamo podsjećati i bezuvjetno osuđivati. Zbog svog karaktera, NDH predstavlja negaciju svih ustavnih vrednota RH. Svako povezivanje današnje Hrvatske s ustaškim režimom i poricanje zločina je povijesno netočno, za Hrvatsku štetnu, a za našu vladu neprihvatljivo”, rekao je premijer.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI