PLENKOVIĆ OSTAO PRI SVOME: Optužio Puljka za ‘enormnu mržnju’! ‘Dogaš je puno bolji kandidat, a u Splitu nitko nije htio biti kandidat’

Foto: Damir Krajac/CROPIX

Sjednica šireg Predsjedništva HDZ-a održava se u Hotelu Westin. Nakon toga će se održati sjednica Nacionalnog odbora HDZ-a.

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković obraća se novinarima nakon sjednice vrha stranke.

Kazao je da je konstituiran Nacionalni odbor HDZ-a.

Kaže da u petak kandidat za  novog ministra financija ide u izglasavanje, kao i kandidat za novog potpredsjednika vlade Oleg Butković.

Osvrnuo se na najavu Radimira Čačića da Reformisti od jeseni izlaze iz vladajuće koalicije.



“Vidjet ćemo. Bilo je dosta puta tih najava, parlamentarna većina je stabilna s ili bez jednog glasa Reformista”, rekao je premijer.

Komentirao je i rezultate izbora u Splitu. Čestitao je Ivici Puljku na pobjedi i novom mandatu za gradonačelnika

“Bez obzira na izlaznost, ljudi su odlučili. Od početka  sam govorio a su to bili potpuno nepotrebni izbori”, rekao je Plenković.

“Ako je 72% građana Splita koji imaju glasačko pravo odlučilo ne izaći na izbore, to znači da su pod a) i oni smatrali da su izbori nebitni, b) da im nije loše i c) da ih to sve skupa u sred ljeta ne zanima”, dodao je Plenković.

Zoran Đogaš je bio dekan medicine, u punoj je snazi, zna Split, nije čovjek koji se aktivno bavi politiku, ali se upustio u tu utakmicu. Da je imao malo više vremena, bilo bi lakše. U kratkom roku je ušao u drugi krug, što je sasvim ok”, rekao je.

“Ja mislim da je Đogaš puno bolji kandidat nego Puljak”, kaže.

“U ovoj kampanji je bila jedna enormna mržnja. Đogaš nije počeo ići na utakmice jučer, nego ide sto godina”, rekao je.

“Imali su, seks dopisivanja s navodnim maloljetnicama u Srbiji. Mi poštujemo volju naroda kakva god ona bila. Ja mislim da je Đogaš bio puno bolji kandidat od Puljka, ali narod je izabrao drukčije, bez obzira na izlaaznost. Toliko mržnje postoji, od političkih protivnika, do društvenih mreža, do nekih medija…”.

“Glavna vodilja kampanje je bila enormna mržnja”, rekao je Plenković.

“Istu stvar sada prolazili i kandidat za ministra financija Marko Primorac. To je taj sport”, kazao je.

Na pitanje zašto kandidat za gradonačelnika Splita nije bio netko iz lokalnog HDZ-a rekao je: “Nije nitko htio biti kandidat”.

“Nije bilo nijednog junaka koji je rekao ‘Ja ću pobijediti’. Onda smo dali anketu za ove koje nismo pitali i nitko nije prešao 15 posto.

“Govorili su novinarima da će im se napiti krvi, išli su na internet dogovarati seks sa maloljetnicima. To je očito nekim građanima u Splitu OK”, rekao je.

“Presjekli su četiri parkirna stupića, to je epohalno za građane Splta”, ironično govori Plenković.

Osvrnuo se i na Vicu Mihanovića koji je podnio ostavku na poziciju predsjednika splitskog HDZ-a.

“On je bio prošle godine bio jako, jako napadan i on je tada bio meta mržnje”, rekao je Plenković.

Objasnio je zašto su imali nestranačkog kandidata na proteklim lokalnim izborima u Splitu.

“Mi smo pitali sve potencijalne kandidate iz HDZ-a u Splitu, nije nitko htio biti. Onda smo anketirali za one koje nismo pitali i nitko nije prelazio 15 posto”, kazao je Plenković i ponovno naglasio da su to bili nepotrebni izbori te da se zbog toga samo potrošio novac poreznih obveznika.

“Ne tražiti krivca u nekome tko je imao odvažnost da se kandidira na ovakvim izborima”, dodao je premijer.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI