PLENKOVIĆ OPET UDARA: ‘Na egzibicioniste iz oporbe neću više trošiti riječi, oni rade u dosluhu s Kovačevićem’

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

U središnjici HDZ-a na Trgu žrtvama fašizma održava se redovna sjednica šireg Predsjedništva stranke.

Izjavu nakon sjednice dat će premijer i predsjednik stranke Andrej Plenković. Premijer će komentirati i Uredbu o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata.

“Sutra u 12 je godišnje izvješće Vlade, a to koincidira s našim šestim mandatom”, rekao je Plenković na početku obraćanja.

“Vlada će predložiti rebalans. Ministar Filipović je predstavio prijedlog o trgovini i razgovarat će s predstavnicima sektora”, kazao je dalje Plenković.

“Da nije bilo intervnecije vlade, gorivo bi jako poskupjelo. Ovo radimo kako bismo omogućili bolju situaciju za građane i poduzetnike”, rekao je Plenković komentiravši uredbu o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata.



“Mi smo uspješni u vođenju dijaloga sa sindikatima. Naša postignuća do sad su ogroman iskorak”, smatra premijer govoreći o ponudi za sindikate.

Sada smo tek u trećem tjednu listopada i normalno je da se ti razgovori vode”, dodao je.

“Imamo dogovoreni termin, raspravu koja će trajati nekoliko sati o aktivnostima vlade. Ja ću u 11 sati imati obraćanje ukrajinskom parlamentu. Mi imamo svoju agendu, ako netko drugi ima svoju, neka se bavi sobom.

Oko cijele te aktivnosti koja se svodi na nezakonit način djelovanja Antikorupcijskog vijeća ne treba trošiti riječi.

“Trošiti riječi na te egzibicioniste bi bilo samo njima davanje na važnosti”, komentirao je premijer navode da sve što radi je zapravo skretanje pozornosti s afere u Ini.

“Medved je danas temeljito odgovorio na pitanje zašto nije bio na komemoraciji Blage Zadr. Ako Medved i valjda upute državnog tajnika tamo, onda je vlada tamo prisutna. Zašto se ne postavlja pitanje zašto drugi nisu bili tamo, zašto predsjednik ne čestita Dan državnosti”, pita se Plenković.

“Oporba radi u dosluhu s Uskokovim optuženikom, nekom tko nosi keš u koferima i baca novac u Savu. Da bi što napravio? Da bi uz prezir svojih jataka, Milanović, on napada mene i očekuje da ja napadam njega… Mi s njegovim uhićenjem i lopovštinom u Janafu nemamo ništa. On možda računa da će na vlast doći netko drugi i da kaže ajde, možda vi iz institucija progona možete biti fleksibilniji prema njemu”, govori premijer.

Osvrnuo se i na reformu zdravstva. “Cilj je reforme staviti pacijenta u fokus, staviti fokus na prevenciju, primarnu zaštitu, reorganizaciju sustava, kvalitetu i smanjenje troškova. To je šest ključnih elemenata”, pojasnio je premijer Plenković.

“Meni se čini da oporba ne može spavati od nas. Razlika između nas i njih je da mi radimo, a oni ne rade ništa. Što biste vi htjeli, da ja kao šef vlade i HDZ-a, da isključim sve mjere da se ne primjenjuju za Zagreb, ili je normalno da vodimo računa o svim gradovima i općinama? Svi paketi mjera su na korist i građanima Zagreba”, rekao je komentirajući Možemo te dodao: “U tom članku je loše to što je anonimni izvor iz HDZ-a rekao da smo ideološki bliski. Lupeta bezveze”, rekao je premijer.

“Oni su smiješni jer tako reagiraju na novinski članak, u kojem neki anonimni izvor iz HDZ-a govori da smo mi ideološki slični. Neću odgovarati na pitanje koje nije tema”, dodao je. “Po kojoj logici bi mi bili s njima u koaliciji. Sjećate se lončarenja po Zagrebu? Tu su oni specijalisti. Mi se bavimo ozbiljnim reformama. Pa vi procijenite jesmo mi u koaliciji”, kaže.

“Ekstremno se suzdržavamo, pristojni smo da ne odgovorimo istom mjerom radi dobrobiti građane. Cijelu aferu u Ini je otkrila moja vlada, ne policija, ne Uskok, ne DORH. Nećemo da se skreće pozornost s toga. Shvaćate logiku?”, govori Plenković.

Dotaknuo se i reforme zdravstva i neradne nedjelje.

“Cilj je reforme staviti pacijenta u fokus, staviti fokus na prevenciju, primarnu zaštitu, reorganizaciju sustava, kvalitetu i smanjenje troškova. To je šest ključnih elemenata”.

“Napravit ćemo određene iznimke. Broj nedjelja koji bi bio radan bio bi 16 od 55, uz nekoliko iznimki za službe koje inače rade nedjeljom”, rekao je. “Svi koji rade nedjeljom će biti adekvatno nagrađeni. Oni koji rade u nekim tvrtkama, a koji ne žele raditi nedjeljom, neće smjeti dobiti otkaz”, potvrdio je premijer.w

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI