PLENKOVIĆ ODRJEŠITO O PRIPAJANJU OKUPIRANIH DIJELOVA UKRAJINE RUSIJI: ‘Hrvatska neće priznati to pripajanje kao što nismo priznali ni aneksiju Krima’

Screenshot/N1

Redovna sjednica Vlade održava se u četvrtak u Zagrebu.

Među ostalim temama, na dnevnom redu je informacija o aktualnom stanju vezanom za potres, Nacrt prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o rudarstvu, Nacrt prijedloga zakona o izmjenama Zakona o deviznom poslovanju, s Nacrtom konačnog prijedloga zakona, Nacrt konačnog prijedloga zakona o olakšavanju uporabe financijskih i drugih informacija u svrhu sprječavanja, otkrivanja, istraživanja ili progona teških kaznenih djela (EU) te Nacrt prijedloga zakona o hrani (EU).

Uvodno se obratio premijer Andrej Plenković koji se osvrnuo na izbore u BiH. Rekao je da Hrvati i dalje nisu bili u mogućnosti birati svog legitimnog predstavnika. Ujedno je čestitao Borjani Krišto na osvojenim glasovima te time što je dobila golemu potporu hrvatskih birača u BiH.

Podsjetio je na posjete Ličko-senjskoj i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji te naglasio kako će za potonju donijeti odluke za financijsko ublažavanje posljedica nevremena.

“Bili smo i u Zadarskoj županiji, bitan projekt vezan za vodno gospodarstvo, vodoopskrba svim dijelovima Zadarske županije, posebno otocima. Otvorili smo i novi studentski dom i restoran, zaista sjajan projekt na Sveučilištu u Zadru”, rekao je premijer.



Čestitao je i zadarskoj zračnoj luci na milijuntom putniku.

Istaknuo je kako punjenje skladišta plina Okoli ide prema planu te smo prešli razinu popunjenosti od 90 posto.

“Želim još jednom ponoviti jasno iskazan stav da Hrvatska neće priznati pripajanje okupiranih ukrajinskih dijelova Rusiji kao što nismo priznali ni aneksiju Krima. Naš je stav principijelan, podrška suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ukrajine”, rekao je Plenković.

Čestitao je svim učiteljima, profesorima, ravnateljima i ostalim prosvjetnim djelatnicima Svjetski dan učitelja.

“Vrlo je važno nastaviti prioritetno ulagati u obrazovanje, raditi na osobnom i profesionalnom razvoju djece i mladih, na položaju naših učitelja te na taj način raditi dobro za hrvatsku budućnosti na dobrobit naših prosvjetnih djelatnika”, istaknuo je.

Na kraju je u svoje osobno ime i u ime Vlade čestitao ministru Ivanu Malenici i njegovoj supruzi na trećem djetetu, sinu Mihaelu.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI