PLENKOVIĆ ODGOVORIO NA PORUKE IZ SRBIJE: ‘Oni su kao iz nekog vremena prije 30 godina, pozivam da malo sazru’

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Premijer Andrej Plenković u nedjelju iz Sinja komentirao aktualna zbivanja u zemlji. Najprije se osvrnu na izjavu sinjskog gradonačelnika Mira Bujla.

“Neki dan nas je toliko nahvalio da sam računao da ne treba ponavljati da u Sinju ide aglomeracija vrijedna nešto manje od 500 milijuna kuna, kružni tokovi. Drago mi je da se hvali tim projektima, a sve su to projekti Vlade RH. Vidjet ću sa ostalim uzvanicima na prijemu”, istaknuo je Plenković.

Progovorio je i o požaru na Hvaru te je izrazio sućut obitelji.

“Očito se radilo o nesretnom slučaju koliko ja razumijem”, dodao je.

Sućut je izrazio i zbog smrti novinara Vladimira Matijanića.



“Uvijek je grozno kad netko umre tako mlad. Treba sve ispitati, ministar je najavio da će provesti nadzor, DORH isto provodi izvode. Sad nemam informaciju koja bi bila dodana vrijednost ovome što smo pročitali medijima”, kazao je.

O novim cijenama goriva istaknuo je kako je to “dobra vijest za vozače, pada cijena naftnih derivata”.

Kratko je komentirao i uvredljive poruke iz Srbije, posebno onu srbijanskog ministra Aleksandra Vulina o ustaškoj vladi.

“Čuli smo primitivne ispade iz Srbije koje iz naše optike uređene zemlje, gdje uvažavamo manjine, oni su kao da su iz nekog vremena prije 30 godina, ne odgovarajući na te brutalne i sramotne uvrede, pozivam da malo sazru, bilo bi to dobro za njih”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI