PLENKOVIĆ ODBRUSIO MILANOVIĆU: ‘Može stajati na trepavicama, neće on odlučivati o ministrima u mojoj Vladi’

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Nakon ponovnog verbalnog prepucavanja predsjednika i vrhovnog zapovjednika Zorana Milanovića te ministra obrane Maria Banožića u Vukovaru na obilježavanju 30. godišnjice slamanja obrane naselja Lužac, oglasio se i premijer Andrej Plenković, koji se nalazi u Glasgowu.

Komentirao je izjavu ministra Banožića o opozivu predsjednika.

“Prvo, on to nije rekao, to je derivirano iz nekog pitanja i tako stavljeno u naslov”, kazao je Plenković.

“Ostavit ćemo za razgovor 9. studenog kad imamo Vijeće za nacionalnu sigurnost kako bismo otvoreno raspravili koje su to poteškoće i problemi, ako ih uopće ima, ako nije riječ o politizaciji Hrvatske vojske od strane predjsednika a ne od ministra Banožića i da vidimo što to točno ne štima. Hoću to temeljito čuti izravno, i pokušati riješiti taj problem, to je moja zadaća”, dodao je.

Osvrnuo se i na posljednje uvrede koje su Milanović i Banožić razmijenili.



“To kontinuirano stavljanje konteksta protuzakonitog ponašanja, privatiziranja vojske od strane Milanovića, izjava na razini šefa države, to dosad nismo vidjeli. Vidjeli smo puno kreativnih ljudi u politici, ali ovako primitivno, brutalno vrijeđanje sugovornika gdje HDZ zove praktički nacistički strankom, za ministra kaže da je opušak… Neka se malo skulira do 9. studenog pa ćemo vidjeti o čemu se radi”, poručio je premijer.

“Javnost treba biti zabrinuta i snažno osuditi nezakonito ponašanje predsjednika pri kršenju zakona o sudovima. Javnost bi trebala pasti od šoka da predsjednik građanima ne čestita Dan državnosti”, rekao je, prenosi N1.

Na upit što ako Milanović zatraži opoziv Banožića odgovara:

“Može na trepavicama stajati, ali nije on taj koji odlučuje tko će biti ministar u mojoj Vladi”, rekao je Plenković.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI