PLENKOVIĆ OBJAVIO SUDBINU ŠEFA VSOA-e! Premijer objavio nove cijene goriva, pa opleo po SDP-u!

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Sjednica šireg Predsjedništva HDZ-a održana je u središnjici stranke u Zagrebu. Nakon Predsjedništva izjavu za medije dao je predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković. 

Premijer je protekli tjedan boravio u New Yorku na općoj skupštini UN-a.

Predsjednik stranke Andrej Plenković je rekao da je na sjednici bilo govora o njegovu posjetu SAD-u prošli tjedan.

“Danas je održana telefonska sjednica Vlade, ponovno je za desetak lipa smanjena cijena benzina i dizela, plavi dizel ostao je zamrznut”, rekao je Plenković.

Plenković je rekao da su razmotrili pitanje ravnatelja VSOA-e te da je danas prvi put vidio izvješće, proučio, pročitao ga. “Potom sam zvao na sastanak ravnatelja, gospodina Kindera i usuglasili se da zbog više nego jasno uočene nezakonitosti niza djelatnika u okviru VSOA-e, da ćemo ga razriješiti dužnosti. Ne vidim tu njegovu korist, izravnu odgovornost.”



Dodao je da će Kinder biti razriješen kada mu se nađe zamjena.

“Mi ćemo pronaći osobu koja ima određene vještine i ne sumnjam da ćemo pronaći takvu osobu u narednih nekoliko dana. Imamo osobu za tu poziciju. Djelatne vojne osobe nisu članovi političkih stranaka”, kazao je Plenković.

Na pitanje novinara ima li već neko ime na umu navodi kako je važno naći osobu koja će biti dobra za to mjesto te da djelatna osoba VSOA-e ne može biti član neke stranke.

“Proteklih nekoliko mjeseci je i ravnatelj poduzimao neke aktivnosti. U proteklih nekoliko tjedana bili smo informirani o prirodi aktivnosti koje su se događale”, kazao je odgovarajući na pitanje je li ga izvješće šokiralo.

Navodi da će Vlada u utorak predložiti trećeg člana Nadzornog odbora Ine.

Potom je komentirao i objavljeni popis stanovništva. Rekao je da u njemu ne vidi ništa

sporno.

Što se tiče INA-e, kazao je da će Vlada u utorak predložiti trećeg člana Nadzornog odbora. “I dalje se ostaje pri tome da će u srijedu dosadašnji članovi biti razriješeni bez optremnina.”

Komentirao je i rezultate izbora u Italiji: “Poštujemo rezultate, sukladno očekivanjima. Imaju više nego uvjerljivu većinu, čestitam pobjednicima. Nakon formiranja vlasti stupit ćemo u kontakt”.

Komentirao je i poziv na suđenje hrvatskim pilotima u Srbiji.

“To je jedna besprizorna politika, 27 godina kasnije ih optuživati za nešto iz 1995. na teritoriji BiH, u današnjoj situaciji… Za nas to uopće nije predmet”, kazao je Plenković.

Upitan je da komentira razgovore SDP-a s drugim strankama uoči parlamentarnih izbora:

“Najbolje vam je čitati intervjue ovoga kojeg su izbacili, gospodina Gotovca, koji drži Tita dok izlazi iz SDP-a jer ga oni tjeraju jer nije slušao dluke mudrog rukovodstva. Samo čitajte te intervjue i sve vam je jasno. Love se za slamke i naslanjaju na neke druge koji su malo popularniji od njih nakon što su se raspolovili pa sad imaju eliminaciju vodstva u Zagrebu. U svakom slučaju, da se to zbiva u HDZ-u, ja mislim da bismo mi bili despoti, autokrati, tirani, otprilike ko Putin. A ovi iz Kragujevca izbacuju i nikome ništa. Tako ispada. Eto, to mislim o tome”.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI