PLENKOVIĆ O VLADINIM MJERAMA ZA JESEN: ‘Većina građana nije svjesna da plaća 10 puta nižu cijenu struje od njene tržišne cijene’

Screenshot/N1

U četvrtak je u Zagrebu održana sjednica Vlade.

Na početku je premijer Andrej Plenković održao uvodni govor.

Pritom je spomenuo četiri ključne točke – zaštitu potrošača, pravnu sigurnost i sve propise, prilagodbu svih segmenata društva, gospodarstva, a osobito opskrbu banaka, poduzeća i građana novcem te javnu raspravu o uvođenju eura.

Spomenuo je skorašnje uvođenje eura te rekao da su sve pripremljene promjene zakona kvalitetne. Planira se izmijeniti 65 zakona zbog uvođenja eura.

“Kao što smo najavili EK je odobrila partnerski sporazum s Hrvatskom. Riječ je o devet milijardi eura za umanjivanje nejednakosti i stvaranje novih prilika za razvoj”, istaknuo je i zahvalio svima koji su pridonijeli u tom smislu, posebice ministrici Nataši Tramišak.



Govorio je i o ublažavanja posljedica energetske krize te da će Vlada i dalje raditi na dobrobit svojih građana.

“Većina naših građana nije svjesna toga da mjesečno plaća 10 puta nižu cijenu struje nego što je njena trenutna tržišna vrijednost. Vlada će i dalje voditi računa o cijelom javnom sektoru koji nisu klasični gospodarstvenici, ali i isto tako i raznih kategorija gospodarstvenika i na tom tragu se izrađuje paket mjera”, istaknuo je.

“Imamo i informaciju koja je u medijima o optužnicama hrvatskih pilota koja je došla iz Srbije. Na nju gledamo kao na politički montiranu optužnicu. U svakom slučaju zaštitit ćemo hrvatske pilote”, naglasio je premijer.

Dodao je da Vlada nije dobila nikakav pisani dokument u kojemu se obavještava o optužnicama.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI