PLENKOVIĆ O SPORNOJ IZJAVI: ‘To nije stav Vlade niti bilo koga u Vladi’

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u ponedjeljak je nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a progovorio o temama na sjednici, ali i o izjavi Matka Raosa.

Premijer je kazao kako se na sjednici razgovaralo o odluci da se protjera 18 ruskih diplomata i šest članova administrativno-tehničkog osoblja te o postavljanju povjerenika u Splitu. Plenković je dodao i kako će od utorka cijene goriva biti manje.

Premijer je prokomentirao i predsjedničke izbore u Francuskoj.

“Pobijedit će Macron, uvjeren sam u to, njegova prednost je solidna, sve ankete daju njemu u prilog i kao netko tko pozna Francusku, tamo sam živio pet godina, vjerujem u taj refleks republikanizma koji krasi Francusku”, kazao je.

O izjavi Matka Raosa u Splitu koji je rekao “da nije bilo 10.4.1941., ne bi bilo ni današnje Hrvatske” naglasio je da to nije stav Vlade.



“Riječ je o neprimjerenoj, nepromišljenoj izjavi od koje se ministarstvo jučer ogradilo. To nije stav Vlade niti bilo koga u Vladi. Što se tiče zabrane tog pokliča (ZDS), on je već danas suprotan Ustavu i zakonu, stvar je samo kako se to primjenjuje od strane pojedinih sudova. Na Vrhovnom sudu je da ujednačava praksu”, istaknuo je.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI