PLENKOVIĆ O RUSKOM SPUTNIKU V: “Rusija je spremna isporučiti nam cjepivo! Premijer poslao poruku Županijskim zavodima

Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL

Premijer Plenković danas je u obilasku Dubrovačko-neretvanske županije. Nakon obilaska gradilišta velikog strateškog projekta Pelješkog mosta Plenković se zaputio u Dubrovnik. Sa suradnicima je  nazočio i svečanom otvorenju Studentskog doma.  Zbog svega je uputio čestitke rektoru, gradonačelniku i svima koji su pomogli u realizaciji projekta vrijednog 219 milijuna kuna, a koji je sufinanciran i sredstvima Europske unije.

“Sad je riješen problem studentskog smještaja tijekom sezone, a bit će to prilika za program Erasmus”, kazao je premijer u izjavi novinarima. Komentirao je naravno i posjet gradilištu Pelješkog mosta te kazao da bi uoči sljedeće turističke sezone most trebao biti u funkciji za promet kako je i najavljeno.

Na upit novinara znači li Dubrovniku da je polagano krenula kampanja za lokalne izbore, premijer je ustvrdio kako to nije kampanja već kontinuitet strateških projekata.

Premijera su također pitali da se osvrne na mogućnost nabave ruskog cjepiva Sputnik V.

Rekao da je Rusija spremna isporučiti nam cjepivo, ali da se čeka odluka HALMED-a.



Neizbježno pitanje premijeru bilo je i ono o cijepljenju preko reda. Plenković je to komentirao riječima kako se svi moraju pridržavati protokola.

“Cilj je da se čim prije procijepi što veći broj ljudi. Cijepio se uzak krug ljudi iz politike kako poticaj kampanji, a sada je ogromna većia građana svjesna da se treba cijepiti”, rekao je premijer i dodao kako županijski zavodi za javno zdravstvo ne mogu buniti ljude izjavama kako neko cjepivo nije primjereno za starije građane.

Istaknuo je kako se treba pridržavati plana cijepljenja.

Na pitanje možemo li uskoro očekivati novo popuštanje mjera, premijer je odgovorio kako se cijelo vrijeme balansira s mjerama.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI