PLENKOVIĆ O PRIJETNJAMA: ‘To su bile takve nebuloze da je meni to bilo bizarno čitati’

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Prije početka sastanka Europskog vijeća u Bruxellesu, premijer Andrej Plenković kazao je koje teme će se raspravljati s američkim predsjednikom Bidenom, progovorio je o srbijanskom predsjedniku Vučiću te je komentirao i prijetnje ministrici Tramišak.

S Bidenom će se uglavnom razgovarati o dodatnim sankcijama.

“Postoji nekoliko paketa koji se već međusobno nadopunjuju. Oni će se nadograđivati kako bi se pritisak podizao”, kazao je.

“Ono što smo zadnje imali bila je rasprava u Versaillesu gdje je bilo jasno da pojedine članice EU nisu spremne na alternativne pravce dobave energenata. Treba jedno vrijeme da se sve to konsolidira. Hrvatska je izgradnjom LNG-a strateški ojačala svoj polažaj. Da nemamo LNG bili bismo u situaciji potpune ovisnosti. Danas je ta ovisnost Hrvatske gotovo u potpunosti uklonjena”, dodao je.

Za Aleksandra Vučića rekao je: “Ne može se sjediti na dvije stolice. Postoje situacije ili kada si na pravoj strani povijesti ili nešto petljaš. Ovdje se ne može petljati. Jasno mi je da imaju izbore, ali ne može i jedno i drugo. Ako su se odlučio ići u EU, onda se trebaju opredijeliti. Ja jasno Srbiji upućujem poruku da ovo nije situacija gdje se može biti ili – ili”.



O prijetnjama ministrici Tramišak kazao je: “Ja apsolutno nikakvog pojma o tim prijetnjama nisam imao. Cijela ta situacija mi je ekstremno bizarna. Ja ne znam je li ikada bila situacija da netko od članova Vlade ima neku informaciju da mu se prijeti, a da se to ne deklarira meni kao premijeru, ministru unutarnjih polova ili policiji. Meni na dnevnoj bazi prijete, postoji jasna procedura. Jedna jako čudna, neobična situacija.

Ja sam pozvao ministricu Tramišak, u utorak, nakon što sam iz medija saznao da uopće postoji takav neki scenarij u kojem se insinuiralo da je moj savjetnik na nju vršio neki pritisak. To su bile takve nebuloze da je meni to bilo bizarno čitati. Kasnije kada sam razgovarao s njim i s njom, s njim mi je sve jasno, s njom mi baš nije jasno”, izjavio je Plenković.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI