PLENKOVIĆ O PRIJEDLOZIMA IZMJENA ZAKONA: ‘Vlada će predložiti Saboru čak 65 prijedloga zakona koje mijenjamo zbog ulaska u europodručje’

Screenshot/N1

Nakon 17. sjednice Nacionalnog vijeća za uvođenje eura kao službene valute u Republici Hrvatske, održana je sjednica Vlade na kojoj je premijer Andrej Plenković održao uvodni govor.

“Cilj sjednice Vlade je predložiti Saboru čak 65 prijedloga zakona koje mijenjamo zbog ulaska u europodručje, da u jednom velikom paketu u jednom čitanju prihvatimo svih ovih 65 prijedloga”, rekao je.

Dodao je kako se “u proteklih nekoliko godina vrlo sustavno radilo na ispunjavanju kriterija i pretpostavki da postanemo članica europodručja, što će se dogoditi 1. siječnja 2023.”

Naglasio je kako članstvo u eurozoni Hrvatskoj omogućava bolju zaštitu od kriza.

Plenković je napomenuo da Hrvatskoj jača međunarodni položaj te utječe na najviši investicijski kreditni rejting koji smo imali.U nastavku govora istaknuo je kako su ključna četiri mjeseca pred nama karakterizirana s nekoliko važnih procesa.

“Prvi je zaštita potrošača, drugi je zakonodavni aspekt priprema, koji rješavamo kroz ove pakete zakona i time osiguravamo pravodobne izmjene zakona i pravnu sigurnost, treći je prilagodba svih segmenata društva na novu valutu i četvrto, da raspravimo prednosti članstva Hrvatske u europodručju”, istaknuo je premijer dodajući kako su još 23 zakona u razdobju pred nama.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI