PLENKOVIĆ O POŽARU: ‘Vlada će sagledati štete i pripremiti podršku prema Šibeniku i Šibensko-kninskoj županiji’

Screenshot/N1

Hrvatska Vlada u četvrtak održava sjednicu na kojoj je i još uvijek aktualan ministar financija Zdravko Marić.

Na početku je premijer Andrej Plenković rekao kako je to Mariću zadnja sjednica Vlade, ako ne bude nešto izvanredno u petak te mu još jednom zahvalio na dosadašnjem radu.

Istaknuo je kako je u četvrtak na Odboru za financije Hrvatskog sabora predstavljen Marko Primorac kao kandidat za budućeg ministra financija. Osim toga, Oleg Butković je predložen za potpredsjednika Vlade.

“Sada smo pred novim izazovima koje je uzrokovala brutalna agresija Rusije na Ukrajinu. Idemo s osvježenim timom Vlade u nove izazove”, rekao je.

Dodao je kako tema koja nije dobra, to je golemi požar u Šibensko-kninskoj županiji.



“To je najveći zasad požar u kojem je izgorjelo 10 do 20 kuća što nam se nije dogodilo u zadnjih šest godina. Na sreću nema ljudskih žrtava, ima nekoliko ozlijeđenih”, istaknuo je premijer dodajući kako je u srijedu s drugim ministrima obišao to područje.

Još jednom je zahvalio svima na gašenju te napomenuo kako će Vlada sagledati štete od požara te pripremiti podršku koja će ići prema Gradu Šibeniku i Šibensko-kninskoj županiji kao što su činili na sjeveru Hrvatske u kontekstu elementarnih nepogoda izazvanih tučom.

“Sve sastavnice zaista ćemo staviti u funkciju. Zahvaljujem vatrogascima iz državnih i interventnih postrojbi i svima koji su došli iz ostalih županija”, napomenuo je.

Izrazio je nadu da će se “sve naše sposobnosti staviti u funkciju, jer je ova sezona znatno teža”.

“Ova požarna sezona zahtjevnija je od prošlih, jer se radi o nepristupačnijem i težem terenu”, naglasio je premijer.

Plenković je rekao i kako će se mijenjati Zakon o radu.

Istaknuo je kako je Hrvatska još prošlog tjedna započela razgovore za članstvo u OECD-u.

 

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI