PLENKOVIĆ O OPĆEM SABORU HDZ-a: ‘Stranka obitelj drži temeljnom vrijednosti društva, a poštujemo i druge oblike obiteljskog života’

Screenshot/N1

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u petak je u posjeti Državnoj vatrogasnoj intervencijskoj postrojbi u Divuljama, u prigodi održavanja vježbe “Sigurnost 22”.

Uz predsjednika Vlade, u Divuljama su i potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, te ministar obrane Mario Banožić.

Plenković je govorio kako HDZ u subotu održava Opći sabor na kojem će on podnijeti izvješće o radu u protekle četiri godine.

“Okolnosti su bile takve da smo više puta morali reagirati kako bi se pomoglo radnicima, građanima, gospodarstvu, poduzetnicima i to smo učinili nekoliko puta. U Hrvatskoj je isplaćeno plaća radnicima u privatnom sektoru za njih više od 700 tisuća u doba pandemije. Sve to smo učinili kada smo smanjivali dug i izašli iz makroekonomskih neravnoteža. Sada smo dobili pozitivne ocjene Europske komisije i Europske središnje banke za pristupanje europodručju”, rekao je Plenković.

Napomenuo je da HDZ obitelj “drži temeljem hrvatskog društva”.



Upitan je za program HDZ-a, u kojemu se govori o potpori obitelji i ljubavi, odnosno znači li to podršku stranke LGBT osobama.

“HDZ je stranka desnog centra, suvremena, moderna koja zna koje su vrijednosti ljudi koji se u njoj okupljaju. Stranka obitelj drži temeljnom vrijednosti društva, a poštujemo i druge oblike obiteljskog života. To znači da ima poruku i za one koji su u drukčijim situacijama pa je u tom smjeru i rečenica ‘ljubav je ljubav, ljubav je za sve'”, naglasio je.

Na upit kako komentira izbore u Splitu, Plenković je rekao da je kandidat HDZ-a Zoran Đogaš sjajan kandidat i da se stavio na raspolaganje građanima Splita za preuzimanje odgovornosti za grad.

“On je ozbiljan čovjek za ozbiljnu dužnost u drugom najvećem gradu Hrvatske”, naglasio je premijer.

Ponovno se osvrnuo na održavanje Općeg sabora HDZ-a u subotu te istaknuo kako je Tomislav Karamarko pozvan na Opći sabor.

“On je bivši predsjednik stranke, nije izbačen, bio je pozvan i zadnji put, ne vidim tu ništa problematično”, napomenuo je.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI