PLENKOVIĆ O NOVOJ ODLUCI: ‘Fiksiramo cijene goriva na svim benzinskim crpkama osim na onima na autocestama’

Screenshot/N1

Vlada je u ponedjeljak ujutro održala telefonsku sjednicu na kojoj su usvojene nove mjere vezane za cijene goriva u našoj zemlji.

Premijer Andrej Plenković je nakon toga održao konferenciju za novinare na kojoj je rekao kako se sjednica Vlade odnosila samo “na jednu točku, a to je bila uredba o dopunama uredbe o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata”.

“Izmijenili smo uredbu tako da smo fiksirali najviše maloprodajne cijene na benzinskim postajama koje se ne nalaze na autocestama. Jedino što će se sutra dogoditi u smislu povećanja cijena je rast goriva na autocestama, cijena za dizelsko gorivo će biti 14.57, a za benzin na 14.06 kuna”, rekao je Plenković.

Dodao je kako ta mjera stupa na snagu u utorak, a vrijedit će dva tjedna.

“Jedino što će se sutra dogoditi u smislu povećanja cijena je rast goriva na autocestama, cijena za dizelsko gorivo će biti 14,57, a za benzin na 14,06 kuna”, naglasio je.



Podsjetio je na činjenicu da nije “bilo svih Vladinih mjera cijena dizela bila bi 16,64 kune, benzina 1595 kuna, a plavog dizela 11,83 kune”, rekao je premijer.

Još je jednom ponovio da jedino što će se u utorak dogoditi je da će rasti cijene eurosupera 95 i eurodizela na autocestama.

“Time smo očuvali standard velikog broja naših sugrađana. Ovakva mjera pridonosi zaštiti standarda naših građana i omogućuje intezivnu turističku sezonu”, naglasio je.

Na upit o tome ima li još prostora za Vladinu reakciju, odgovorio je da “ima još prostora i u pogledu trošarina i za benzin i na dizel da dođemo na minimum, a i ovakvim mjerama postižemo efekte”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI