PLENKOVIĆ O MILANOVIĆU: ‘To je štetočinska politika s isključivo zlim namjerama’

Foto: Screenshot/N1

Premijer Andrej Plenković u petak je iz Pule komentirao projekte koji će se provesti u Istri. Dotakao se i energetskih ušteda te izjavu predsjednika Republike Zorana Milanovića o Romima te odluku Schmidta.

“Dali smo smjernice na vrijeme. Jučer je ministar vrlo detaljno o njima govorio. Svatko tko je ozbiljan razumjet će. Smjernice su smjernice. To nije nešto obavezno, ali očekujem da će u ovakvim trenucima svatko dati svoj doprinos”, kazao je o štednjama.

“Ne igramo tenis, nije ni ping-pong. Vidimo jednu politiku, na primjeru Schmitda se to jako dobro vidi, koju ne razumije netko tko nije Hrvat, netko tko nije hrvatski političar, nije iz hrvatskih medija, nije komentator, koji su već oguglali na divljaštvo, primitivizam, snižavanje političke kulture na razinu koja je primjerenija nekim pijancima u kavani prije 50 godina, a ne političkom diskursu ljudi koji su na najvišim dužnostima u državi”, dodao je o izjavi predsjednika Milanovića.

Ističe i kako je sada vrijeme da se reagira na takve izjave, u prvom redu proziva zastupnicu Mirelu Ahemtović.

“Nije se našla prozvana da zaštiti gospodina Kajtazija. Pozivam sve koji su inače vokalno vrlo artikulirani da ne šute u ovakvim situacijama, kao što u Splitu nisu reagirali na antisemitizram Ivoševića, divljanje prema vašim kolegama, koketiranje s maloljetnicama”, ističe.“Gospodin Schmidt se našao uvrijeđen jer ga je Milanović namjerno i svjesno vrijeđao kada je postao svjestan da postoji mogućnost da doista nešto napravi za Hrvate u BiH. Rezultat toga je da on nije napravio nešto za Hrvate u BiH”, naglasio je Plenković.

“To je štetočinska politika s isključivo zlim namjerama koje Hrvatskoj donose samo štetu”, dodaje.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI