Plenković o Milanoviću: Čini se kako je tek sad shvatio na kojoj je dužnosti pa mu je politički dosadno

Predsjednik Vlade Andrej Plenković rekao je u srijedu kako mu se čini da je ‘predsjedniku države Zoranu Milanoviću malo dosadno’, osvrnuvši se time na njegove opetovane komentare da je Nacionalni stožer Civilne zaštite neustavan te da je Sabor iznad Stožera, a ‘Stožer je u stvari ništa’.

“Meni se čini da je  njemu malo dosadno. Mislim da mu je strašno dosadno, jer toliko grintati i inzistirati na stvarima koje smo ovdje apsolvirali, nema drugog objašnjenja”, kazao je Plenković u kratkoj izjavi novinarima dolazeći na sjednicu Sabora.

Na Milanovićevu tvrdnju da se boji Sabora da mu se miješa u posao, Plenković je rekao kako mu se čini da je “on tek sada shvatio na kakvoj je dužnosti pa mu je strašno politički dosadno”.

I Milanovićevo mišljenje da je ‘Stožer u stvari ništa’ popratio je istim komentarom – “dosadno mu je”.

Upitan je li sa SDSS-ovim Miloradom Pupovcem i Borisom Miloševićem dogovorio hoće li doći u Knin na obilježavanje 25. obljetnice akcije Oluja, odgovorio je neodređeno – sve ćemo vam reći.



Milanović je sinoć u Veloj Luci izjavio da kao kompliment doživljava Plenkovićev komentar da reciklira stvari oko neustavnosti Nacionalnog stožera jer je recikliranje – vrsta osviještenosti.

Ocijenio je i da se Plenković “vjerojatno boji da mu se Sabor ne bi uplitao u posao, da mu ne bi komplicirao život”. Zauzeo se i da se postojeće odluke Stožera, koje se donose i “koje se ljudima nameću”, pokriju odlukom Sabora. “Sabor je iznad Stožera. Stožer je u stvari ništa”, poručio je sinoć predsjednik Republike.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI