Plenković o dnevnicama: ‘DORH će oko ovoga imati puno posla’

Patrik Macek/PIXSELL

'To ćemo prepustiti DORH-u, a sve što se bude tražilo od Vlade, mi ćemo učiniti dostupnima', kazao je.

Premijer Andrej Plenkoviću ponedjeljak je sudjelovao na otvorenju dionica brze ceste od Andraševca do Bedekovčine. te je tom prilikom odgovarao na pitanja novinara te je komentirao sumnjivu isplatu dnevnica savjetnicima u bivšoj vladi Zorana Milanovića. “To je predmet za DORH”, kazao je, a na pitanje tko treba za to odgovarati, dodao je:

“To ćemo prepustiti DORH-u, a sve što se bude tražilo od Vlade, mi ćemo učiniti dostupnima. Očito je da dnevnice, prema izjavama savjetnika, njima nisu isplaćene niti su oni bili na putovanjima. Mislim da oko ovog slučaja DORH ima puno posla”, kazao je Plenković.

Komentirao je i otvaranje državnog arhiva.

“Arhiva je predviđena normativnim planom za treći kvartal ove godine, a za to je nadležno Ministarstvo kulture koje će pripremiti novi zakon”, kazao je Plenković.

Zamoljen da komentira imenovanje Ladislava Ilčića, šefa konzervativna stranke Hrast koji je izjavio da će “muslimani koji su biološki jači preplaviti Europu”, savjetnikom za ljudska prava potpredsjenika Vlade i šefa diplomacije Davora Ive Stiera, kazao je:



“Gospodin Stier je gospodina Ilčića uzeo za savjetnika. Stier kao potpredsjednik Vlade i čovjek zadužen za koordinaciju vanjskih i europskih poslova i ljudska prava svojom će ekspertizom zasigurno imati određene kvalitetne impute u njegov rad”.

Na pitanje koje kvalifikacije ima Ilčić za imenovanje na tu funkciju, poručio je: “Odgovorio sam vam”, kazao je Plenković, prenosi N1. 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI