PLENKOVIĆ O DANU POBJEDE I MILANOVIĆU: ‘Postoji predsjednik koji ne čestita svom narodu Dan državnosti, to je jedini takav slučaj u svijetu’

Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Premijer Andrej Plenković u četvrtak je iz Petrčana komentirao svečani prijem predsjednika Republike Zorana Milanovića te dolazak ministara na isti.

Osvrnuo se i na turističku sezonu, koju je ocijenio izrazito uspješnom do sada.

“Imali smo skoro 11 milijuna dolazaka, 56 milijuna noćenja. Prihodi su izrazito dobri, bolji su nego 2019. godine. Prema podacima za prve dane kolovoza, sve ukazuje da će i kolovoz biti bolji nego 2019. godine. Vratila se teza o održivom turizmu u naš diskurs”, istaknuo je.

Predsjednik Vlade naglasio je i kako on nije bio pozvan na svečanost u organizaciji Milanovića. Objasnio je zašto ministri neće prisustvovati te je naglasio kako će svi biti na svečanosti u Kninu.

“Što se tiču onih koji su pozvani, oni šalju svog predstavnika. Ono što je meni indikativno je da je to uopće tema. Kako nije bila tema čestitanje Dana državnosti. Milanović se nije oglasio. To je vjerojatno jedini slučaj u svijetu da jedan predsjednik odšuti dan državnosti”, kazao je.



“Nema nikakvog sukoba. Postoji predsjednik koji ne čestita svom narodu Dan državnosti, a vi mene, koji nisam ni pozvan, pitate o dolasku na taj prijem, rekao je.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI