PLENKOVIĆ NIJE OSTAO DUŽAN MILANOVIĆU: ‘Dok nema elementarnog kućnog odgoja, nemamo što pričati’

Foto: Cropix

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u srijedu je komentirao izjave predsjednika Republike Zorana Milanovića.

“Nastavlja se tirada relativiziranje ruske agresije. On već pola godine zastupa stavove Moskve, a ne Hrvatske, to je jasno kao dan i nažalost je tako. Sve njegove izjave su na veliku sramotu Hrvatske i hrvatskog naroda. Nije on jedini, postoje i saborski zastupnici oporbe… Mi smo konzistentni, a nažalost i on, relativizira agresiju i vodi politiku koja bi trebala pustiti Rusiju da radi što hoće”, kazao je.

“Što se tiče Milanovićeve politike prema ruskoj agresiji, tu se ne slažemo ni milimetra. Ako je netko pružio ruku dijaloga, to je bila Vlada, to sam bio ja. Uputio sam dopis prije četiri mjeseca. Što se tiče BiH, naš doprinos zaštiti Hrvata u BiH cijelo je vrijeme visoki angažman, a njegov pristup je pasivnost i vrijeđanje aktera koji nam mogu pomoći. Sve što je napravio hineći da pomaže Hrvatima, odvratio je Bošnjake s kojima se trebalo dogovoriti. Da je on učinio da imamo saveznika nekog, da netko bolje razumije problem Hrvata u BiH, nije mi poznato… Vidio sam agresivnog čovjeka koji neprimjerenu političku komunikaciju koju koristi interno, projicira eksterno i šteti reputacijski i Hrvatskoj, i Hrvatima u BiH”, dodao je.

“Mi nismo ista ekipa, nismo isto društvo. Dok smo mi izdajnici, udbaši ili što je već danas rekao Banožiću, sorry, nema dijaloga. Činjenica da si institucija nije dovoljno. Dok nema elementarnog kućnog odgoja, nemamo što pričati”, istaknuo je.

Plenković je komentirao i sankcije Marinku Čavari.



“Prvi koji se usprotivio sankcijama koje se odnose na Ministarstvo financija SAD-a jučer donesene protiv Marinka Čavare prvi se usprotivio Radman, prije prijatelja Moskve. Osobno sam razgovarao s Čavarom koji mi je prijatelj i rekao mu da Hrvatska stoji uz njega i da je odluka neutemeljena. Ne vidim što se time htjelo postići, to je neka osobna poruka političkog karaktera, po mom mišljenju promašena.”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI