PLENKOVIĆ NAPRAVIO DVA POTPUNO KRIVA POTEZA: Što su tražili to su dobili, poručuju Milanovićevi ljudi

Photo: Dubravka Petric/PIXSELL

Sukob dvojice predsjednika, Republike i Vlade ovih dana intrigira pa pomalo zabavlja našu javnost, koriste se težak pa čak i vulgaran rječnik i vadi se teška artiljerija. A sve zbog izbora predsjednika Vrhovnog suda.

“Što su tražili, to su dobili”, tim riječima u Uredu predsjednika komentiraju sukob između Zorana Milanovića i vrha HDZ-a, koji traje posljednjih tjedana nesmanjenom žestinom.. Milanović kao što je poznato ne prestaje ignorirati proceduru te inzistirati na svojoj kandidatkinji Zlati Đurđević.

Ta je rasprava oko Vrhovnog suda Milanovića uvela u sukobe s Plenkovićem, Vladimirom Šeksom, Gordanom Jandrokovićem pa i Miloradom Pupovcem, međutim, predsjednikovi suradnici kažu kako je on još na sjednici Vijeća za nacionalnu sigurnost upozorio Plenkovića da nema namjeru podržati Đuru Sessu za predsjednika Vrhovnog suda, ali i da će uskoro javno otvoriti tu temu.

”Plenković je po svemu sudeći istrčao pa je bez konzultacija s predsjednikom dao zeleno svijetlo Sessinom reizboru, a osim toga bez dogovora je Davoru Ivi Stieru obećao veleposlaničku fotelju u Vatikanu, to i jest razlog radi kojega je trenutno nervozan, i radi kojega ulazi u konflikte, Pupovac je tu sporedan i nekorektan igrač, kojemu je rečeno sve što ga ide i predsjednik u tome ne vidi problem”, kažu njegovi suradnici te naglašavaju kako sa smijehom slušaju teze o predsjednikovom opozivu.

”Ma dajte, to je suludo, pa predsjednika su izabrali hrvatski građani, tko je izabrao Šeksa da on o tome polemizira? To što se on drži za Plenkovića je njegov problem, ne znamo da li ga se boji ili je riječ o poštovanju, ali Milanović je već dokazao da on od nikoga ne strahuje, to i jest njegova najveća prednost, vidite i sami da su i građani to prepoznali. Milanović je najpopularniji političar u zemlji, jer i građani o pravosuđu misle sve ono što on izgovara”, naglašavaju naši sugovornici koji kažu kako bi pitanje Milanovićeva opoziva i pokretanje istog zapravo bio Plenkovićev, a ne predsjednikov poraz.

 



”Njemu spominjanje opoziva laska, to je potvrda toga da je na dobrom tragu, on ne misli stati, niti će HDZ-u njihove igre proći”, zaključuju u Milanovićevom timu.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI