Plenković nakon sjednice Vlade: Moramo biti među najrazvijenijima ne samo u Europi, nego u svijetu

Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Premijer Andrej Plenković rekao je, nakon posljednje sjednice svoje stare vlade, da su uspjeli premašiti i svoje najoptimističnije ciljeve sa sredstvima iz EU-a, tijekom pregovora o “ogromnoj akciji solidarnosti članica “EU-a”

Objasnio je da je to bilo nužno zbog projekcija o gospodarskom padu u EU od čak 10,8 posto.

“U naknadnom razdoblju cilj nam je ulazak u Schengenski prostor”, rekao je.

Objasnio je da je njegovom timu posljednjih dana u Bruxellesu “interni cilj bio da se dođe do preko 20 milijardi eura”.

“Naša tiha ambicija nam je bila da dobijemo duplo od 10,7 milijardi eura iz prvog financijskog okvira”, kazao je i potentirao: “Premašili smo oboje.”



“Mi s ovakvim alatima moramo biti ne samo među najrazvijenijima u Europi, nego svijeta”, rekao je i to.

Dodao je, ipak, da sad sve te makroekonomske uspjehe treba pretvoriti u uspjehe na razini građana, odnosno da i oni osjete o čemu je riječ. U tom dijelu razgovora osvrnuo se na uspjeh svoje stranke:

“Zadržali smo sve naše temeljne vrijednosti, pozicionirali se čvrsto na desnom centru uz vladavinu prava i u konačnici dobili podršku. HDZ je sa svojim partnerima bio privlačan velikom broju birača. To je moj temeljni cilj otkad znam za sebe i otkad pratim politiku. Ljudi najviše žele sigurnost, ozbiljne odgovorne ljude koji respektiraju druge”, rekao je.

Novinare je zanimalo osjeća li se odgovornim za sve one ministre koji su otpali iz vlade od 2016. zbog niza, mahom koruptivnih skandala.

“Ne, u onom trenutku kad smo formirali vladu, ništa od onoga što je bilo problematično nisam mogao znati”, rekao je Plenković, prenosi N1.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI