PLENKOVIĆ NAHVALIO SEBE KAO NIKAD DO SADA: Otkrio je i koja je nova strategija prema koroni

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a održala se u ponedjeljak, a nakon nje premijer Andrej Plenković dao je izjavu za medije.

Poručio je kako neće biti mjera zatvaranja ili pooštravanja epidemioloških mjera.

Prvo se pohvalio rejtingom vladajuće stranke i uspješnom turističkom sezonom.

“Zadovoljni smo rejtingom HDZ-a, na 30 je posto, vodimo Vladu, suočavamo se s izazovima koji su u hrvatskom društvu dominantni, to je prije svega borba s pandemijom i svim što je ona promijenila u načinu funkcioniranja života. Zadovoljni smo što nam je praktički cijela ljetna sezona ostala u narančastom prema karti ECDC-a, to je omogućilo izuzetno dobru turističku sezonu koja će prema procjenama Ministarstva turizma biti između 70 i 75 posto rekordne 2019. To je osobito važno i zbog prihoda i u ekonomskom pogledu za naš oporavak”, rekao je Plenković.

Istaknuo je između ostalog kako BDP raste te da s optimizmom možemo gledati na što brži ekonomski oporavak.



“Podaci za drugi kvartal su da je rast BDP-a 16,1 posto, kada to stavimo u kontekst najveće prosječne plaće ikada u Hrvatskoj, preko 7100 kuna, nikad veća zaposlenost, nikad manja nezaposlenost, izbjegnute socijalne frakture, onda s optimizmom možemo gledati na što brži ekonomski oporavak Hrvatske i to je temeljna zadaće Vlade”, dodao je premijer.

Što se tiče situacije s pandemijom koronavirusa, Plenković je rekao da “sigurno neće ići u neke mjere zatvaranja, pooštravanja”.

“Vodit ćemo računa o svim aspektima, kako smo radili dosad, radit ćemo u budućnosti. Pronašli smo pravi balans, pogodili smo mentalitet hrvatskog čovjeka”, rekao je Plenković. Još jednom je pozvao sve one koji to još nisu da se cijepe.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI