PLENKOVIĆ NA SASTANKU S POTPREDSJEDNICOM UKRAJINSKE RADE: ‘Hrvatska će nastaviti pružati svaku moguću pomoć Ukrajini’

Foto: Vlada RH

Predsjednik Vlade Andrej Plenković poručio je potpredsjednici ukrajinskog parlamenta Vrhovne Rade Oleni Kondratiuk da se Hrvatska čvrsto zalaže za kandidacijski status Ukrajine za članstvo u Europskoj uniji.

Kondratiuk je posjetila Banske dvore, a na sastanku su sudjelovali i šef hrvatske diplomacije Gordan Grlić Radman te ukrajinski veleposlanik u Hrvatskoj Vasilj Kirilič.

Premijer je tom prilikom još jednom izrazio snažnu potporu Hrvatske Ukrajini koja se bori protiv ruskog napada te naglasio da će se nastaviti hrvatska potpora toj ratom pogođenoj zemlji u svim aspektima, uključujući prihvat izbjeglica, stoji u Vladinom priopćenju.

Dodaje se i kako je izrazio punu podršku Hrvatske europskom putu Ukrajine, kazavši kako se Hrvatska čvrsto zalaže za stjecanje kandidacijskog statusa Ukrajine za članstvo u EU te će pružiti i svu stručnu pomoć na tom putu, stoji u priopćenju.

Potpredsjednica Rade Kondratiuk zahvalila je Vladi na hrvatskoj pomoći, a Plenković joj je rekao da cijela Hrvatska iznimno žali zbog svih nevinih žrtava i brojnih Ukrajinaca koji su morali napustiti svoje domove.



“Na sastanku se razgovaralo i o daljnjoj pomoći Ukrajini, europskim i globalnim aktivnostima za dodatnu financijsku pomoć u oporavku zemlje, kao i energetskoj krizi, o čemu je bilo riječi i prigodom nedavnog posjeta premijera Plenkovića Kijevu gdje se sastao s ukrajinskim državnim vrhom”, stoji u priopćenju.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI