PLENKOVIĆ NA RADNOM SASTANKU: ‘Izuzetno cijenim vrlo čvrstu i snažnu potporu premijera Fiale hrvatskim ambicijama da postanemo članica Schengenskog prostora’

Foto: Andrej Plenković/Twitter

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u četvrtak je na radnom sastanku u Češkoj. U Pragu se sastao s češkim premijerom Petrom Fialom.

“Premijer Fiala sa svojom vladom napravio je sjajan program za aktivnosti vijeća u sljedećih šest mjeseci. Europa kao zadatak – promisliti, obnoviti i energetski ojačati EU. To su prioriteti Češke i mislim da su prikladni za ovaj trenutak velikih izazova”, rekao je Plenković.

“Zajedničkom suradnjom i radom vjerujem da ćemo pronaći rješenja i modalitete za sprječavanje socijalne frakture u našem društvu i za omogućavanje očuvanja standarda naših građana i poslovanja naših gospodarstvenika”, dodao je.

“Mislim da smo na putu da dosegnemo milijardu eura razmjene. Češka je među prvih 15 ulagača u RH. Niz njihovih kompanija prisutan je na našem tržištu i u turizmu, prometu, medijima, industriji. Smatram da to trebamo nastaviti i poticati prisutnost hrvatskih kompanija na češkom tržištu”, kazao je.

“Izuzetno cijenim vrlo čvrstu i snažnu potporu premijera Fiale hrvatskim ambicijama da postanemo članica Schengenskog prostora”, naglasio je premijer.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI