PLENKOVIĆ MILANOVIĆA NAZVAO ŠTETOČINOM : ‘Nema tih mostova koje nije porušio, niti koga je uvrijedio’!

Foto: Screenshot N1

Drugi dan posjeta Hvaru, predsjednik Vlade Andrej Plenković će nazočiti otvorenju vanjskog veza luke Sućuraj.

Rusija je Hrvatsku stavila na crnu listu. Kako će se to odraziti na hrvatsku diplomaciju, pitali su premijera. “U dobrom smo društvu”, kratko je odgovorio, pa pitao što više može reći.

Milanović je najveća hrvatska vanjskopolitička štetočina u povijesti. Nema tih mostova koje nije porušio. Nema koga nije uvrijedio. Zahvaljujući njegovoj politici, nitko više u europskoj zajednici nije voljan pomagati Hrvatima u BiH.”

Projekt je vrijedan više od 35 milijuna kuna, a dijelom je financiran iz EU-e. Premijer kaže kako vjeruje da je ovaj projekt dio renesanse razvoja obale te da Vlada želi otočanima omogućiti bolji i kvalitetniji život, kao i da želi da turizam da doprinos rastu BPD-a.

Govoreći o otvaranju Pelješkog mosta u utorak, premijer kaže kako je ovaj projekt “dobar za one poput Milanovića koji se pitaju gdje su pare”. “Evo, tu su pare, da nije bilo EU-a, nikad to ne bismo izgradili”, kaže premijer dodajući da će most trajno povezati Hrvatsku. “Generacije Hrvata i onih koji budu posjećivali jug Hrvatske će to znati cijeniti”, kaže premijer. Prema njegovim riječima, sve je spremno za proslavu. “To je događaj koji zaslužuje da ga dostojanstveno obilježimo”, kaže Plenković.



Upitan da komentira izjavu predsjednika da je SDP 90 posto zaslužan za ovaj projekt, Plenković kaže: “Oni su zaslužni sto posto. Prvo su petljali da ga ne bude. On možda misli da je SDP zaslužan za euro, EU, sve, i za ovaj gat ovdje. Živio SDP”, kaže premijer dodajući da su na otvaranje Pelješkom mosta pozvani svi dužnosnici jer se radi o povijesnom događaju koji se neće ponoviti.

Premijer kaže i kako su se pregovori oko Izbornog zakona u BiH vodili dvije godine i nisu doveli do konačnog rezultata. “Cilj Schmidta je bar donekle popraviti što se može i da Hrvati nakon izbora budu u mogućnosti sudjelovati u vlasti na načina da to budu legitimni predstavnici u vlasti”, govori dodajući da je ovo prvi korak prema cjelovitoj ustavnoj reformi u BiH. “Imamo situaciju da je jedan narod opravdano nezadoovljan jer mu drugi biraju predstacnici. Ako hrvatskog predstavnika 16 godina biraju oni koji nisu Hrvati, onda je to izigravanje Daytona i to nije u redu. Ovo što Schmidt sada nastoji napraviti je da se to bar djelomičlno spriječi”, kaže.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI