PLENKOVIĆ KREĆE U VELIKI POSAO! Njegovi su ministri sigurni na pozicijama, ali pred njim je serija važnih imenovanja

Patrik Macek/PIXSELL

Cijelo se ljeto po političkim kuloarima diskretno progovaralo o mogućoj rekonstrukciji Vlade pa se nagađalo kako bi ministarske fotelje mogli napustiti šefica poljoprivrednog resora Marija Vučković, ministar graditeljstva Darko Horvat, ministar prometa Oleg Butković, ali i ministar gospodarstva Tomislav Ćorić te ministar zdravlja Vili Beroš.

Premda su najbliži suradnici premijera Andreja Plenkovića na ovu temu suzdržani te napominju kako im sve rjeđe govori o svojim planovima, uvjereni su kako do rekonstrukcije Vlade u narednih nekoliko mjeseci neće doći te da ta tema nije na dnevnom redu.

”Plenković je svjestan da mu je potrebno osvježenje, ali sada ne bi imalo smisla rekonstruirati Vladu bez formalno ikakvog povoda. Pred nama je period u kojem će biti nužno provesti važne i strateške reforme, Plenkovićev fokus je na tome, i zato zapravo niti nije vrijeme za neka nova kadrovska rješenja mada su ona Vladi zasigurno potrebna. Do sada se nismo dovezli daleko s reformama po pojedinim resorima”, priznaje nam jedan od najbližih Plenkovićevih suradnika te kaže da premijer svaku svoju odluku dugo važe i promišlja.

”On se ne vodi medijskim napisima već savjetima i vlastitom voljom, dugo i studiozno pristupa svakoj temi i svakom svojem potezu, važne odluke uglavnom donosi osobno, koncentriran je trenutno na pripremu obnove potresom porušenih područja jer je u tom dijelu najviše kritiziran”, otkriva njegov suradnik te naglašava kako je pred HDZ-om i premijerom Plenkovićem cijeli niz značajnih imenovanja u državnim tvrtkama, javnim poduzećima pa i u veleposlaničkim foteljama pa i to može biti jedan od razloga radi kojih je odustao od rekonstrukcije Vlade koja mu doista jest tijekom ljeta bila u fokusu.

”Tu imate i problem kadrovske naravi. U politici kronično nedostaje političara reformatora, sposobnih menadžera koji se odlučuju na ulazak u politiku, Plenković to također dobro zna i zato konstantno traži balans i pritom vodi računa i o stranci i stranačkoj zastupljenosti”, nabraja naš sugovornik uz opasku da premijer ne strahuje od unutarstranačkih izbora u HDZ-u jer bi bilo suludo da sada kada pred sobom imaju tri spokojne godine vladavine bilo tko, na bilo koji način ide opstruirati i Vladu i samog premijera Andreja Plenkovića.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI