PLENKOVIĆ KREĆE U LOV NA ‘ŽETONČIĆE’! HDZ-ovac otkriva s kime će pregovarati

Vlada premijera Andreja Plenkovića predstavljena je prije svega desetak dana, a nakon što je oformio većinu u Saboru gdje ga podupire svega 76 ruku, sada tijekom ljetne stanke njegovi suradnici kreću u lov na žetončiće.

”Plenkoviću za stabilnost Vlade treba više od 76 ruku, očekuje nas burna jesen, on se ne može osloniti na ovako tanku većinu premda je trenutno odnos s koalicijskim partnerima korektan, ali nikad se ne zna u kojem se smjeru priča može odviti”, tvrdi naš sugovornik iz HDZ-a najavljujući pregovore s nekim potencijalnim suradnicima i podupirateljima.

”Definitivno ćemo obaviti razgovore s ljudima iz Domovinskog pokreta, evidentno je da njihov rejting opada i da Miroslav Škoro odlazi u zaborav, među njima ima umjerenih konzervativaca s kojima smo volji razgovarati, razgovore bi rado poveli i sa bračnim parom Raspudić, ali to se za sada ne čini lako provedivo”, komentira nadalje naš sugovornik te napominje kako i na centru ima ljudi s kojima bi mogli surađivati.

”Nemamo ništa protiv Dalije Orešković ili recimo mladog Zurovca, a zapravo nas najmanje brine SDP, oni imaju toliko svojih problema da se s nama ne stignu niti baviti. Očekujemo kod njih sukobe i podijele koji bi također mogli rezultirati nekim prebjezima, dugo je razdoblje pred nama, situacije je neizvjesna, ali mi ništa ne prepuštamo slučaju, spremamo se. Razgovaramo i razmatramo sve što nam se nudi”, zaključuje naš sugovornik.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI