PLENKOVIĆ JOŠ JEDNOM ZAHVALIO MARIĆU NA SURADNJI I RADU: ‘To su zaista velika postignuća, želim mu uspjeh u životu i daljnjoj karijeri’

Screenshot/N1

Hrvatska Vlada u četvrtak održava 103. sjednicu. Na dnevnom redu su prijedlog izmjena i dopuna Zakona o mirovinskom osiguranju te prijedlog izmjena i dopuna Zakona o rodiljnim i roditeljskim potporama.

Vlada će se očitovati i na prijedlog za pokretanje pitanja povjerenja ministru vanjskih i europskih poslova Gordanu Grliću Radmanu, kojem su predlagatelji 32 oporbena zastupnika u Hrvatskome saboru.

Na početku sjednice, premijer Andrej Plenković zahvalio je ministru financija u ostavci Zdravku Mariću na dosadašnjem radu i suradnji.

“Sve skupa je bio u tri Vlade”, istaknuo je premijer.

Spomenuo je sve što je Marić učinio za javne financije i poreznu reformu, smanjenje javnog duga i izlazak iz makroekonomskih ravnoteža, vraćanja investicijskog rejtinga i uvođenja eura u Hrvatsku.



“Želim mu uspjeh u životu i daljnjoj karijeri. Naslijedit će ga, kao što se već zna Marko Primorac. Nakon što se sve završi, Primorca ćemo predstaviti Hrvatskom saboru i, nadam se sljedeći petak dobiti potporu za njegov rad”, rekao je Plenković.

Podsjetio je na arbitražni sud koji je donio svoj pravorijek.

Zahvalio je i ministru Ivanu Malenici na završetku projekta novog “doma” zagrebačke gruntovnice, ali i ostalih pravosudnih institucija.

“Mi smo 2004. imali 141 tisuću neriješenih zk predmeta, a sada imamo nešto više od 8000. Sada se svi ti predmeti bolje rješavaju”, naglasio je Plenković.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI