PLENKOVIĆ JE ZA BELJAKA KUKAVICA: Evo zašto je to rekao

screenshot

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak komentirao je za N1 situaciju u zdravstvu i prijedlog novog zakon o pobačaju. Govorio je i o stanju u Europi u odnosu na rusku invaziju na Ukrajinu.

“Mislim da prijedlog neće proći jer među vladajućima ne postoji hrabrost da se suprotstave modernim inkvizitorima, konzervativcima koji nas guraju duboko u prošlost. Siguran sam da i većina HDZ-ovaca, a posebno liberalne stranke koje im drže većinu, da podržavaju civilizacijske dosege što se tiče prava žena, ali da neće glasati iz osobnih stavova. Da treba novi zakon, to misle svi, uključujući i Ustavni sud… Potrebno je izbjeći ovakve sulude rasprave koje završavaju uvredama”, rekao je Beljak.

Na pitanje zašto Andrej Plenković ne promijeni odgovorio je da je premijer “kukavica”.

“Njegov krajnji cilj nije Hrvatska, on se vidi negdje drugdje i ne želi ugroziti tu ambiciju. Čeka da prođe mandat i onda će otići u Europu. Briga ga za Hrvatsku, gleda samo svoje interese. Zakon se može jedino dodatno liberalizirati, a onda će ga napasti desnica i tu može puno izgubiti. Da trebaju veće restrikcije, to bi već napravili”, istaknuo je.

Iako je podržao ideju prosvjeda, na njemu nije bio.Osvrnuo se i na priziv savjesti te naglasio kako “ni liječnicima to nije zahvalan posao, nitko to ne voli, ali to je civilizacijski domet”.

Na pitanje griješi li Zoran Milanović kad prijeti blokadom ulasku Finske i Švedske u NATO, Beljak je istaknuo da “ne”.

“Zašto ne bismo iskoristili svoje pravne mehanizme? Mislim da je jugoistok Europe veće bure baruta nego Skandinavija, mislim da smo u većim problemima od Finaca i Šveđana. To je normalan diplomatski način rješavanja problema. NATO nam daje sigurnost – vidjeli smo tu sigurnost kad je pao dron u Zagrebu… Po mojim informacijama bit će dogovor veleposlanika. Morat će se dogovoriti. Sigurno je u hrvatskom interesu da nismo granična zemlja niti EU-a niti NATO-a. Je li nam bolje da su u Bosanskoj Dubici potencijalni protivnici ili saveznici? Što je bolje za Hrvatsku? Zašto Srbija i mi ne bismo bili saveznici u NATO-u?”, zaključio je Beljak.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI