Plenković je već na putu za Zagreb, predstavljanje ministara pomaknuto ranije

Foto: Davor Pongracic / CROPIX

Iako je danas trebao biti posvećen predstavljanju nove Vlade visokim dužnosnicima HDZ-a, Andrej Plenković ipak će pažnju morati posvetiti i pregovorima u Bruxellesu.

Summit Europske unije, koji je započeo u petak još uvijek traje, a dogovora o sedmogodšnjem proračunu i fondu za oporavak još nema.

Razgovori su završili jutros u 6, a premijer Andrej Plenković već je na putu za Zagrebu, gdje bi se oko 11 sati trebao obratiti i medijima o pokušaju dogovora u Bruxellesu.

U 15 sati Plenković će se, kako je najavljeno i ranije, u NSK sastati s predstavnicima udruga osoba s invaliditetom.

Popodnevni sati, točnije 17 sati, bili su rezervirani za Predsjedništvo i Nacionalno vijeće HDZ-a, no kako se Plenković mora vratiti u Bruxelles na nastavak pregovora, sjednice HDZ-ovih tijela pomaknute su za 16 sati.



Na Predsjedništvu će se, između ostalog razgovarati o pripremama za konstituiranje Sabora, HDZ-ovim kandidatima za predsjednika te potpredsjednike Sabora, HDZ-ovim kandidatima za predsjednika Kluba zastupnika te potpredsjednike te o zamjenama za zastupnike koji zbog nespojive dužnosti neće moći u Sabor. Jednako tako očekuje se da Plenković predstavi i nove ministre.

Podsjetimo, prošli tjedan otkrio je da se broj ministarstava smanjuje te da će ih biti 16. Iako se neslužbeno već zna tko bi trebao sjediti na kojoj ministarskoj poziciji, Plenković će danas i službeno objaviti njihova imena.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI