PLENKOVIĆ JE U NOVOM VELIKOM PROBLEMU? Ovako je govorila uhićena HDZ-ovka koja se okružila moćnicima: ‘Volim pomoći svojim bližnjima’

Foto: HAMAG BICRO

Uhićenje Magdalene Dovečer, voditeljice službe u Hrvatskoj agenciji za malo gospodarstvo, inovacije i investicije(HAMAG BICRO), stigao je kao novi težak udarac za vladajuću stranku i premijera Plenkovića. Nije se smirila situacija s velikom aferom u Ini brzo je stigla i nova.

On je srećom za njega zasad van Hrvatske, u New Yorku pa još neće morati odgovarati na nova neugodna pitanja koja će uslijediti kad se vrati u domovinu. Oporba je nakostriješila ‘oružje’, HDZ-ovci se zasad previše ne oglašavaju. No zato je međimurski HDZ reagirao ekspresno i izbacio ju je iz stranke.

Dovečer je uhićena po nalogu Ureda europskog javnog tužitelja, neslužbeno, zbog sumnje da je namještala milijun kuna vrijedan natječaj tvrtki svojeg rođaka.

Policija je po nalogu europskog tužitelja danas pretraživala kuće i poslovne prostore uhićenih Magdalene Dovečer i vlasnika grafičkog obrta iz Nedelišća Tihomira Pajića.

Iako ona najviše djeluje na lokalnoj razini može se vrlo lako doći u trag političkom usponu ove Međimurke. Magdalena Dovečer ima 36 godina i ambiciozna je pravnica.Prvi medijski trag o političkom djelovanju Dovečer može se naći otprije deset godina, kada je izabrana u Županijski odbor Zajednice žena Katarina Zrinski Međimurske županije.

Radila je u zagrebačkoj Gradskoj upravi te u nekoliko odvjetničkih ureda. 2013.godine izabrana ja za predsjednicu Temeljnog ogranka Mihovljan, a odlazi i na stažiranje u Europski parlament.

U Europskom je parlamentu bila stažistica u sklopu programa “Asistent zastupnika u Europskom parlamentu”. Asistirala je bugarskoj zastupnici Mariyi Gabrieli i između ostaloga, pratila i sastanke Odbora za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala. Ista ta Gabrieli kasnije je postala Povjerenica europske komisije za inovacije, istraživanja, kulturu, obrazovanje i mlade. 2016. godine nakon povratka u svoje Međimurje kad je i napustila svoju pravnu struku postaje šefica u HAMAG-BICRO-u.

Uhićena sada već bivša HDZ-ovka hvalila se 2016. godine kako voli pomoći prijateljima i rodbini.

“Tjedno sigurno izdvojim i po osam sati na davanje pravnih savjeta rodbini i prijateljima, međutim nije mi teško jer rado volim pomoći svima, a najviše bliskim ljudima. Ujedno mi je to i najveći izazov te mogućnost da još više naučim o nekom specifičnom području”, rekla je Dovečer u razgovoru za eMedjimurje 2016. godine, neposredno prije nego što će biti zaposlena u HAMAG-BICRO-u.

“Svaki sudski postupak je poput teniskog meča u kojem postoje dva suprotstavljena igrača i sudac. Jedini cilj svakog igrača je pobjeda, a jednako je i u odvjetničkoj profesiji. Dakle, isključivo sam usmjerena na to kako najbolje zastupati interese svoje stranke i polučiti najbolji mogući uspjeh za istu. Bez problema mogu potisnuti osjećaje stremeći pritom ka jedinom cilju, a to je pobjeda”, kazala je komentiravši u istom tom razgovoru hrvatsko pravosuđe.

Otkako su polovicom 2021. preuzeli nadležnost nad vođenjem slučajeva u Hrvatskoj u kojima je zloupotrebljavan europski novac, Ured europskog javnog tužitelja u Zagrebu dao je uhititi nekoliko visokopozicioniranih bivših ministara, aktualnih gradonačelnika i poduzetnika zbog sumnje u zloupotrebu europskog proračunskog novca.

Dovečer je još jedna u nizu koja se našla pod istragom.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI