PLENKOVIĆ IZ SPLITA OPET PO MILANOVIĆU: ‘Što to mene briga, on je taj koji bojkotira, oni koji provociraju izbore trebaju odgovarati’

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjeluje na Svečanoj akademiji u povodu 31. obljetnice osnutka 4. gardijske brigade u na Tvrđavi Klis. Prema protokolu, položit će vijenac i zapaliti svijeću ispred spomen-kapele Vojarne Sveti križ na Dračevcu.

No prije svega toga dao je izjavu povodom posjeta Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Iskoristili smo ovu prigodu da obavimo sjajan i ugodan razgovor i predstavljanje našeg kandidata za gradonačelnika Splita, doktora Zorana Đogaša, koji je kao nadstranački kandidat prihvatio suradnju s HDZ-om kao najjačom strankom i kani zajedno s nama pobijediti. Smatram da oni koji su nepotrebno organizirali izbore i odveli Splićanke i Splićane na izbore koji se događaju samo godinu dana nakon što nemaju nikakvih rezultata trebaju odgovarati za to. Onaj tko dobije povjerenje treba odraditi posao a ne provocirati nepotrebne izbore, svako malo. Oni koji nepotrebno provociraju izbore trebaju politički odgovarati”, rekao je Plenković.

Predsjednik Republike Zoran Milanović iznenada je promijenio protokol, neće danas sudjelovati, kao što je najavljeno, na središnjoj komemorativnoj svečanosti u povodu Dana sjećanja na žrtve Holokausta – Jom Hašoa u Jasenovcu, nego će sudjelovati na Svečanoj akademiji u povodu 31. obljetnice osnutka 4. gardijske brigade na Tvrđavi Klis. Tamo će biti i premijer Plenković.

“Mi smo rekli da ćemo doći na Klis, bit ćemo gore, idemo gore radi pripadnika 4. gardijske brigade i njenog 31. rođendana”, rekao je Plenković.



“On je taj koji bojkotira. Imamo rusku agresiju na Ukrajinu, ja sam mu uputio dopis za sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost, ako ikad ima neki izvanredni razlog da se ono sastane, onda je to ovaj. On više od 60 bojkotira i ignorira zahtjev. On je taj koji bojkotira”, dodao je.

Na pitanje što misli zašto je Milanović iznenada promijenio plan, rekao je: “Nemam pojma, što to mene briga. To nije predmet mog interesa”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI