PLENKOVIĆ IZ SOLINA KOMENTIRAO SITUACIJU U BiH: ‘Visoki predstavnik nastoji ispraviti pogrešne odluke njegovih prethodnika’

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Premijer Andrej Plenković u četvrtak je s ministrom zdravstva Vilijem Berošem prisustvovao na otvorenju Doma zdravlja u Solinu. Tom prilikom osvrnuo se na situaciju u Bosni i Hercegovini i splitskom HDZ-u nakon tamošnjih izbora.

Naglasio je kako je Dom zdravlja u Solinu investicija vrijedna 11 milijuna kuna te je projekt realiziran u roku od godinu dana.

“To je prigoda za jačanje primarne zaštitite u Solinu, gradu mladih, jednom od gradova u RH koji ima pozitivne demografske trendove”, istaknuo je premijer Plenkovič.

“Visoki predstavnik nastoji ispraviti pogrešne odluke njegovih prethodnika od prije 20-ak godina i tako osigurati pravično i učinkovito formiranje predstavničkih institucija vlasti u BiH”, kazao je o situaciju u susjednoj zemlji.

“Mislim da je ovakav smjer ispravan smjer i vjerujem da će visoki predstavnik napraviti ono što se propustilo u pregovaračkom procesu. Ukoliko donese izmjene BiH će biti ravnopravnija, a osobito hrvatski narod koji je najmalobrojniji konstitutivni narod”, ustvrdio je.



Kazao je i kako bi mu bilo drago da se Zoran Đogaš angažira u Gradskom vijeću u Splitu.

“Odlučeno je da v.d. predsjednika bude gospodin Gojo. Zoran Đogaš je profesor, ugledan čovjek i sam će odlučiti hoće li preuzeti mandat u Gradskom vijeću. Čuo sam da se navodno sprema konstituiranje novog Gradskog vijeća grada Splita. Ukoliko želi, mislim da bi to bio dobar potez, a ako planira nešto drugo, na njemu je da odluči”, ustvrdio je.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI