PLENKOVIĆ IMA PORUKU ZA MILANOVIĆA: ‘To je rekao? Nije najmudrije da predsjednik tako nešto kaže’

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković u četvrtak je u Karlovcu potpisao ugovora za radove na projektu “Rekonstrukcija postojećeg i izgradnja drugog kolosijeka na dionici Hrvatski Leskovac – Karlovac”. Tom prigodom je komentirao akciju USKOK-a.

“Ovakvi projekti pridonose i boljem gospodarskom razvoju, boljoj infrastrukturi, a u konačnici jačanju Hrvatske kao prometnog čvorišta”, kazao je o potpisivanju ugovora.
Dotaknuo se i izjave predsjednika Republike Milanovića o klimama i Romima:  “ako ćete staviti klimu na 25, onda je radije prodajte Romima. Klima ne radi na 25”, kazao je.

“To je rekao? Pa nije valjda to rekao? Ja se nadam za njega da to nije rekao. Malo mi ga je onda žao. Mislim da baš nije najmudrije da predsjednik tako nešto kaže o Romima, o ljudima koji su isti kao vi i ja”, komentirao je.

“Ovo što je donio gospodin Schmidt malo je i nedovoljno, da nije dobro ako je odustao od svog paketa kojeg je najavio”, komentirao je situaciju u BiH te je komentirao izjavu Bakira Izetbegovića: “Katastrofalno. Koristi se retorika koja je potpuno neprihvatljiva.”

Osvrnuo se i na akciju USKOK-a.

“Znam koliko i vi. Mislim da je ministar Božinović dao izjavu, ja nemam nikakvih saznanja što je u tom konkretnom postupku, ali sve treba istražiti, ako se zaista pokaže da je netko iz takvih razina i struktura Ministarstva dijelio informacije okolo nekome tko je možda u situaciji da je zainteresiran, to treba najoštrije kazniti jer je to i jedan jako zabrinjavajući signal u pogledu povjerenja u sustav”, kazao je.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI